Sahier heet de gasten van het gemeentehuis welkom
Sahier heet de gasten van het gemeentehuis welkom (Foto: Amel Bali)

"Ik voel me weer gewaardeerd"

Amel Bali

Burger in het zonnetje

Sahier Bghageloe is een van de gastheren van de gemeente Lansingerland. Een nieuw project dat mensen met afstand tot de arbeidsmarkt weer een kans wil geven. Die kans greep Sahier met beide handen. Sahier was in 2011 bezig om zijn toekomst op te bouwen. Hij kreeg een huis in Berkel en Rodenrijs aangeboden en was op zoek naar een baan in de ICT. Op de dag dat hij de sleutels van het nieuwe huis zou krijgen, kreeg hij een auto-ongeluk. Hij ervoer de jaren na het ongeluk als zware jaren. Hij bleef klachten houden, werd onzeker en voelde zich niet begrepen en gewaardeerd. Hij probeerde verschillende werktrajecten, maar vond pas bij de gemeente Lansingerland zijn plekje en rust. Sahier woont nu heel fijn in Bergschenhoek.

BERGSCHENHOEK – Door het ongeluk brak Sahier zijn borstbeen, sleutelbeen en had hij gekneusde ribben. "Het was een heftig ongeluk waar alle ellende mee begon. Uit ziekenhuisonderzoeken bleek dat Sahier nog niet in staat was om te werken. "Ik wilde juist heel graag werken, voetballen en mijn leven weer oppakken." Om toch bezig te zijn schreef Sahier zich in als vrijwilliger bij voetbalclub TOGB. Door zijn klachten hield Sahier het niet lang vol. "Op een gegeven moment moest ik wel toegeven dat het niet meer kon, dat was een klap voor mij." In de tussentijd was Sahier nog steeds op zoek naar een baan. Hij werkte bij supermarkt C1000 en in de kassen, maar voor Sahier gaf dat niet genoeg voldoening. "Ik zocht meer uitdaging en werk dat ik aankon. Ik voelde me niet begrepen. Mensen keken naar mij en dachten waarschijnlijk dat er niks aan de hand was."

Toch gaf Sahier niet op en zocht verder naar een baan met voldoening en waardering. "Ik word ook begeleid vanuit het WMO door Middin, omdat ik best onzeker ben geworden na het ongeluk. In 2018 heb ik vrijwilligerswerk gedaan op mijn oude basisschool CBS De Regenboog. Dit heb ik een jaar gedaan. Het was leuk om met kinderen te werken en ik voelde me eindelijk weer gewaardeerd.

In januari kwam er een vacature vrij voor gastheer. Sahier werkt inmiddels alweer vijf maanden bij de gemeente Lansingerland. Vanaf het begin voelde Sahier zich goed op zijn plek. "Ik begeleid de mensen naar hun afspraak, beantwoord de vragen, ondersteun bij de huwelijken in het gemeentehuis, maak foto's tijdens de naturalisatieceremonies en hou de speelhoek netjes. Ik vind het erg leuk om mensen te helpen. Daarnaast krijg ik ook weer waardering voor het werk. Mijn ouders zijn heel trots op mij."

In juli krijgt Sahier een vast contract en kan hij eindelijk weer lachend de toekomst tegemoet gaan. "Ik ben heel trots dat ik deze kans heb gekregen." Sahier ondervindt nog steeds klachten door het ongeluk. "20 uur werken is op dit moment ook het maximaal haalbare voor mij. Als ik na het werk thuis kom, dan voel ik het ook. Het is een kleine last, maar ik ervaar het als een kracht, omdat ik het werk leuk vind.

Meer berichten