Foto: Emiel Lops

CDA Lansingerland: landelijk verbod op lachgas zeer welkom

Bergschenhoek - Regeringspartij CDA wil dat het kabinet recreatief gebruik van lachgas wettelijk aan banden legt. Samen met CDA-raadsleden uit het hele land pleit Tweede Kamerlid Anne Kuik ervoor om misbruik van lachgas aan te pakken. "We roepen de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport op om een wettelijk verbod op recreatief gebruik van lachgas te realiseren," aldus Kuik.

"Slagroompatronen zijn bedoeld voor spuitbussen en niet om je hersenen af te sluiten van zuurstof," zegt CDA-Kamerlid Anne Kuik. "Toch zien we het recreatief gebruik van lachgas toenemen. De negatieve gevolgen van het grootschalige gebruik van de partydrug worden steeds vaker zichtbaar in de samenleving. De laatste tijd zijn er meerdere verkeersongevallen geweest, ziekenhuizen zien het aantal lachgaspatiënten toenemen en de maatschappelijke onrust stijgt."

Lansingerland

CDA Lansingerland onderschrijft een landelijk verbod op lachgas. "Het CDA Lansingerland heeft dezelfde kritische blik op het gebruik van lachgas als CDA-Kamerlid Anne Kuik" aldus CDA-raadslid Dave Bergwerff." We krijgen steeds meer signalen dat de lachgas problemen in Lansingerland alleen maar groter worden. Die toenemende overlast geeft voor ons aan dat landelijke wetgeving gewenst is, het is de hoogste tijd om op landelijk niveau in te grijpen. Gezamenlijk met diverse andere gemeentelijke fracties hebben wij CDA Tweede Kamerlid Anne Kuik verzocht om een landelijk verbod op lachgas. Dit kan zo niet langer!"

Meer berichten