Bleiswijkse basisschool onthult plaquette

Anne Frankschool viert jubileum, 50 jaar!

In 1969 ging de eerste generatie Anne Frankers naar school. Nu viert de jongste lichting leerlingen feest. Hun basisschool bestaat namelijk 50 jaar. Het feest begon al in maart en eindigde vrijdag met openluchttheater op het schoolplein. Acteurs, dansers, zangers, jongleurs, Rubix-kubusrecordhouder, alle optredens deden de kinderen zelf. Een school met talenten!

Bleiswijk - Die avond onthulden leerlingen van groep 8 ook een plaquette met Anne Franks woorden: "Wij leven allen met het doel gelukkig te worden, wij leven allen verschillend en toch gelijk."

Workshops

Op maandag 11 maart werd de school swingend wakker door muziek van dj Pure Jolie, leerling uit groep 8. Het jubileumfeest was geopend! Na een korte toespraak van directeur Marco Brinkhuis betraden de kinderen hun school die voor het feest was omgetoverd tot een ware dans-, theater- en kunstacademie. Want de leerlingen volgden workshops in muziek en feestdans (onderbouw), sculpturen en feestlichten maken (middenbouw) en hiphop, techniek, beeldende vorming en theater (bovenbouw). Vakdocenten van het CKC in Zoetermeer verzorgden deze lessen.

Ouders en verzorgers bewonderden 's middags de kunsten van de leerlingen.

Plaquette

Op vrijdagmiddag 5 juli onthulden leerlingen van groep 8 een ijzeren plaquette aan de buitenmuur van de school. De tekst die erop staat is van Anne Frank (6 juli 1944): "Wij leven allen met het doel gelukkig te worden, wij leven allen verschillend en toch gelijk". De plaquette hoort bij de Anne Frankboom op het schoolplein, gegroeid uit een loot van de kastanjeboom van het Anne Frank Huis in Amsterdam. Na dit ingetogen moment was het tijd voor feest: de optredens van alle kinderen, van groep 1 tot en met 8. En iedereen kon genieten van hun enthousiasme, en hapjes, drankjes en ijsjes.

Ter herinnering

In 1969 gaf toenmalige burgemeester Krop de naam Anne Frankschool. Hij had banden met Israël en vond dat de openbare school in Bleiswijk die naam moest dragen. Ter herinnering is er een Anne Frankboom geplant in Israël.

In 1971 kwam er nieuw schoolgebouw aan de Lijsterlaan 2, geopend door burgemeester Krop. In 2008 trok de Anne Frankschool in nieuwbouw aan Lijsterlaan 8.

Meer berichten