Wethouder Arends brengt bezoek aan Gouden Hart

Wethouder EZ, Kathy Arends heeft met centrummanager Roel van Wensen op 17 juli een bezoek gebracht aan drie ondernemers van de winkelpromenade Het Gouden Hart op het Westpolderplein. De wethouder vindt het belangrijk om ondernemers persoonlijk te spreken en op te halen wat er leeft en waarbij de gemeente hen kan helpen om de kernen van Lansingerland te laten bruisen!

Berkel en Rodenrijs - De zaken die Kathy Arends bezoekt liggen naast elkaar aan het Westpolderplein, hiervoor is gekozen om ook de inrichting en de ervaringen met het plein en de terrassen te delen. De wethouder bezocht achtereenvolgens Het Bloemenhart, Ciocco & Gelato en restaurant Pasto.  

Het Bloemenhart 
De wethouder werd hartelijk ontvangen door eigenaresse Carolien Hoogweg die al druk in de weer was met het uitstallen van haar bloemen en planten. In de prachtige winkel vertelde ze hoe ze de business min of meer was ingerold: "Mijn eerste ervaringen met bloemen en planten heb ik opgedaan in de kwekerij van mijn vader. Spelenderwijs experimenteerde ik met het telen van bloemen naast de komkommers van mijn vader." Hier heeft ze het proces van de ontwikkeling van de verschillende teeltstadia, het planten van het gewas tot en met de oogst in alle facetten mogen bewonderen en ervaren. Vervolgens heeft Carolien de vakopleiding gevolgd en gezien dat er nog veel meer mogelijk is in het bloemistenvak. Ze is haar carrière gestart bij een bloemist in het middensegment. Na in loondienst te zijn geweest in binnen- en buitenland, in het midden- en hoog segment en 30 jaar ervaring rijker heeft ze besloten om zelf te gaan ondernemen met 'Het Bloemenhart'. Ze verzorgt o.a. bloemcreaties, bruidsboeketten, corsages en rouwstukken. 

Ciocco & Gelato
Naast Het Bloemenhart ligt de chocolaterie annex ijssalon van Loran en Angèle van Sevenhuijsen Loran is oudpolitieagent en heeft, samen met zijn gezin, ruim 5 jaar geleden het roer omgegooid.  Hij werd, samen met zijn vrouw, ondernemer en eigenaar van Ciocco & Gelato. Naast betrokken ondernemer is hij tevens voorzitter van de net opgerichte winkeliersvereniging. Ciocco & Gelato is een chocolaterie en ijssalon in één. Gedurende het hele jaar kan er genoten worden van heerlijk ijs, wat in de winkel ambachtelijk bereid wordt. Daarnaast is er een zeer groot assortiment aan bonbons van hoogstaande kwaliteit. Naast het standaard assortiment is er altijd een seizoensassortiment en de befaamde Bullets en Picassobollen, een unieke belevenis op chocoladegebied.

Je kunt er ook terecht voor heerlijke koffie en losse thee, warme chocolademelk met iets lekkers erbij. Vanaf mei 2019 is de 2e winkel geopend in Bergschenhoek. In 2019 nog als pop-up store en vanaf 2020 als 2e vestiging. Deze locatie zit aan de Dorpsstraat in Bergschenhoek. Ciocco & Gelato levert aan totaal 4 locaties hun ijs en is uitgegroeid tot een onderneming met 32 werknemers! 
  
Pasto
Tenslotte bezoekt wethouder Arends Ralph en Monique van Bekkum, eigenaren van Pasto. Daarnaast is Monique ook bestuurslid van de winkeliersvereniging en van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Lansingerland.

De afgelopen 12 jaar runden zij samen restaurant Staal (Beursplein, hartje Rotterdam). Zelf wonen ze al zo'n 15 jaar in Berkel en Rodenrijs en ze misten een goed Italiaans restaurant. Ze zagen de Gouden Buurten in aanbouw en wisten: dit is onze nieuwe plek. Staal wordt verkocht en chef-kok Ralph en gastvrouw Monique beginnen aan een nieuwe uitdaging.

Monique wist precies hoe ze het wilde hebben: een industriële look met stoere meubels en stalen fabriekslampen, maar wel warm en gezellig. Geen Mariabeelden en oubollige kruikjes aan de muur, maar eigentijds en sfeervol. Er kwam geen architect aan te pas, Monique ging zelf aan de slag met moodboards en heeft de hele inrichting zelf bedacht en bovendien de houten bar ontworpen. Bij binnenkomst valt meteen de enorme pizzaoven op. Er is plek voor ongeveer 100 gasten. In de zomer is er een groot terras met de hele dag zon voor nog eens 80 personen. Hun zaak heeft een grote aantrekkingskracht op de omgeving, zo komen hun klanten niet alleen uit Berkel en Bergschenhoek, maar weten ook de inwoners van Hillegersberg en Pijnacker-Nootdorp het restaurant uitstekend te vinden.   

  

Meer berichten