Vrijwilligershulp bij hooien
Vrijwilligershulp bij hooien (Foto: Ina Witsiers)

Boswachters Natuurmonumenten zoeken hulp bij hooien

Vind jij het leuk om een paar keer per jaar in de zomermaanden de handen uit de mouwen te steken in de natuur, maar heb je een te druk schema om op regelmatige basis te helpen? Wellicht is dit iets voor jou! De boswachters van Natuurmonumenten zijn namelijk op zoek naar mensen die op oproepbasis willen meehelpen in de  gebieden aan de noordzijde van Rotterdam en Midden-Delfland.

Bloemenpracht
In de zomermaanden worden de hooilandjes gemaaid, zodat bijzondere bloemen en kruiden de kans en ruimte krijgen om te bloeien. En bloeien doen ze! In mei kleuren deze hooilandjes paars, geel en roze van de orchideeën, dotterbloemen en koekoeksbloemen. Sommige landjes zijn nog niet zo bloemrijk, maar kunnen dat wel gaan worden.

Flexibele vrijwilligerspoule
Wanneer de hooilandjes gemaaid zijn, moet dit maaisel ook bij elkaar geharkt en afgevoerd worden. De boswachters van Natuurmonumenten zijn daarom op zoek naar mensen die bereid zijn een aantal dagen per jaar lekker buiten te werken en te komen helpen bij dit hooiwerk. Je krijgt de kans om in de mooiste natuurgebieden in de Randstad aan de slag te gaan! Om te hooien moet het gras eerst drogen en hebben we enkele dagen mooi weer nodig. Boswachter Johan Bezemer zoekt hulp op woensdag 31 juli en woensdag 7 augustus. “Maak je geen zorgen, de voorspelling is dat het onder de 30 graden blijft”, zegt de boswachter.

Help boswachter Johan!
Wil jij graag eenmalig de handen uit de mouwen steken in de meest bijzondere natuurgebieden? Boswachter Johan zoekt hulp met hooien op woensdag 31 juli en woensdag 7 augustus. Stuur een mailtje naarj.bezemer@natuurmonumenten.nl en ze nemen contact met je op!

Meer berichten