Maureen met de wisseltrofee
Maureen met de wisseltrofee (Foto: Amel Bali)

Hardste applaus voor Maureen

Amel Bali

Burger in het zonnetje

Maureen Sebel (12) zong tijdens de eerste editie van de DEB Challenge het lied: 'Mag ik dan bij jou' en won daarmee de tweede prijs, een cheque ter waarde van 150 euro. Naast de tweede prijs kreeg Maureen ook het hardste applaus van iedereen en won daarmee de publieksprijs, een mooie wisseltrofee met het logo van de DEB Challenge.

BLEISWIJK – Maureen houdt van zingen en zingt het liefst de hele dag door. Twee jaar geleden werd er op school een talentenjacht georganiseerd, waar ze aan mee deed. Daar kreeg ze de smaak te pakken. "Toen ik over de talentenjacht in Bleiswijk hoorde wilde ik weer meedoen", zegt Maureen. "Meestal zing ik Nederlandse liedjes en soms Engelse liedjes." Een van haar favoriete liedjes is: 'Mag ik dan bij jou' van Claudia de Breij. Haar favoriete zangers zijn Marco Borsato en Ilse de Lange. Voor de talentenjacht koos Maureen in eerste instantie voor het lied: 'Als het avond is' van Suzan en Freek. Tijdens het oefenen trok haar gevoel toch meer naar het lied: Mag ik dan bij jou. "Ik vond het toch iets mooier klinken en ik had het idee dat het beter bij mij paste", zegt Maureen. Nadat ze het op een avond aan haar ouders laat horen, luisteren ze met tranen in hun ogen naar Maureen. "Ik keek naar m'n ouders en toen waren ze allebei aan het huilen", zegt Maueen lachend. "We waren gewoon ontroerd, zo mooi klonk het", zegt Maureens moeder. Voor Maureen was het toen wel duidelijk waar ze voor zou kiezen. Alsof het zo moest zijn, hoorden ze een dag later van de organisatie dat haar eerdere keuze ook door een ander meisje zou worden gezongen. Het lied pakte goed uit, want daarmee won Maureen de tweede prijs en kreeg ze het hardste applaus van iedereen. "Ik heb gelukkig wel de juiste keuze gemaakt", zegt Maureen blij.

Zangles

De dag van de talentenjacht verliep heel ontspannen voor Maureen. Ze haalde samen het haar ouders haar oma op en gingen een ijsje eten. In de middag ging ze naar Theater 't Web om alvast te repeteren. "Toen ik het podium op liep om te zingen, voelde ik wel de zenuwen opkomen, maar toen ik eenmaal begon met zingen, zakte alles weer weg. Het optreden ging heel goed", zegt Maureen. Hoewel Maureen al heel lang zingt, heeft ze nooit zangles gehad. "Het is er gewoonweg nooit van gekomen. "Voordat ze deze prijs won dachten we er al aan om met de zanglessen te starten", vertelt Maureens moeder. De waardecheque komt goed van pas. Maureen gaat deze gebruiken om zanglessen te gaan nemen bij muziekkoor CKC. "Ik zou het wel leuk vinden om nog een keer mee te doen aan een talentenjacht en dan misschien met groter publiek." Momenteel oefent Maureen, uit eigen initiatief, het lied 'I am nothing' van Withney Houston. Het publiek is haar ouders, die haar van feedback voorzien.

Meer berichten