Samen over kunst praten is leuker dan alléén kijken.
Samen over kunst praten is leuker dan alléén kijken. (Foto: )

Cursus Kunst in de Bieb

Op 30 september start de tweede editie van de cursus 'Kunst in de Bieb!' De cursisten leren samen met Yvonne Peschier anders kijken naar kunst en gaan daarover met elkaar in gesprek.

Berkel en Rodenrijs - De cursus is wegens groot succes verlengt en wordt ondersteund door de gemeente Lansingerland. Dat verklaart de zeer toegankelijke prijs van €40,- voor in totaal zes lessen. De eerste keer is op maandag 30 september van 13.30 tot 15.00 uur in de vestiging van Berkel en Rodenrijs. Aanmelden kan via de site van Bibliotheek Oostland. Om de twee weken is er een les.

Yvonne, docent Kunst Kijken, was blij verrast met de reacties van de cursisten die de eerste keer deelgenomen hebben aan Kunst aan de Bieb!. "Samen naar kunst kijken is ontzettend leuk. De meeste mensen gaan met een vast groepje vrienden of alleen naar kunstexposities of musea en dat is prima, maar je kunt ook overweldigd worden door het duizelingwekkende aanbod dat aanwezig is in een museum of in een expositieruimte." In deze cursus ontmoet je nieuwe mensen en hoor je andere belevingen over een bepaald kunstwerk. "We gaan het kunstwerk onderzoeken, bekijken, erover filosoferen. We nemen de tijd voor een kunstwerk. Ik beloof je dat je anders naar kunst gaat kijken dan voorheen", aldus Yvonne Peschier die uitkijkt naar de nieuwe groep mensen. Er is plaats voor minimaal zes, en maximaal tien deelnemers.

Meer berichten