Bewegen voor ouderen

Vanaf maandag 2 september start Joan weer met beweeglessen in sociaal café Ontmoet! in gebouw De Stander, op de Wilhelminastraat 1a, te Bergschenhoek.

Bergschenhoek - De lessen vinden elke maandagochtend plaats op twee tijdstippen. De eerste les is van 9.30 tot 10.30 uur en de tweede les is van 10.30 tot 11.30 uur. Naast de gezelligheid met elkaar zijn de beweeglessen gericht op valpreventie, behoud van mobiliteit, kracht en omgaan met klachten. De les begint met bewegen op muziek, gevolgd door oefeningen of een spel en oefeningen voor de hersenen. Aan het eind is er een cooling down. Ook worden er allerlei tips gegeven op het gebied van bewegen. De eerste groep doet naast oefeningen in stand ook oefeningen op de stoel. De 2 de groep doet ook grondoefeningen. Alle oefeningen worden gedaan binnen de eigen mogelijkheden. Iedereen is van harte welkom voor een proefles.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de beweegdocent: Joan van de Berg. Tel: 015-3697394 en mail: joanne.sengers@skpnet.nl. Website: www.welzijnlansingerland.nl.

Meer berichten