Deze enthousiaste groep heeft de training al gedaan.
Deze enthousiaste groep heeft de training al gedaan. (Foto: )

Wordt mentor en help jongeren met studeren

Wil jij graag jongeren leren helpen met studeren en hen studievaardigheden aan leren? Het Mentorproject van Jongeren Perspectief kan nog een aantal vrijwilligers gebruiken.

Lansingerland - De mentoren gaan leerlingen uit groep 8 ondersteunen bij de overstap naar het voortgezet onderwijs, omdat dit thuis om verschillende redenen niet kunnen krijgen. Ze zullen wekelijks bij de leerling thuis langs gaan en helpen met huiswerk en studievaardigheden. De brugklasser krijgt zo positieve aandacht en leert niet alleen praktische dingen zoals met een agenda werken, maar ook om sociaal sterker te staan. "Laat de school maar starten, ik heb zin om de jongere te ondersteunen het komende schooljaar!" roept een van de vrijwilligers die afgelopen week de training als mentor al afrondde.

Geef je op
Er zijn nog een aantal jongeren in Lansingerland die graag een mentor zouden willen voor het nieuwe schooljaar. Lijk jou dit ook leuk om te doen, als vrijwilliger of als stage? Neem dan contact op met Dionne Schaaremanvia de mail: info@jongperspectief.n,l of bel naar: 079-7502233. In september is er nog een training waar je aan kan deelnemen. Kijk voor meer informatie op de website: www.jongperspectief.nl.

Meer berichten