Foto: Gerrit van Loon

3B Broederschap

  Column

Door Gerrit van Loon

Op de Hoeksekade moest je afgelopen zaterdag zijn. Daar stond iets moois te gebeuren. Ik bedoel niet de bedrijven die meededen met Kom in de Kas. En ook niet de Boerderijdag van Boerderij Het Lansingerland. Met medewerking van Campina was het daar ook goed toeven. Lekkere melkproducten. Een skelterbaan, marshmallows en zelfs moddergooien (letterlijk dan) voor de kids. Leuk allemaal, maar het wonder wachtte op De Sporthoek.

Daar werd de topper gespeeld in de tweede klasse D. Koploper Hellevoetsluis kwam naar nummer 2 BVCB toe. De blauwwitte mannen uit Bergschenhoek hadden goede moed. Ontvangen van hun collega's van c.v.v. Berkel. De voetbalvereniging uit het naburige 3B-dorp won een week eerder van datzelfde Hellevoetsluis. Mocht BVCB nu winnen dan was het aantal verliespunten van ze weer gelijk aan dat van Hellevoetsluis.

In alles beloofde het een leuke pot te worden. Mensen waren in grote getalen gekomen. Het weer was prachtig. Na afloop, de derde helft, zouden Ziggy Stardust en dj Melissa optreden. Misschien trok dat ook mensen naar de club toe. DJ Melissa is Melissa Sneekes, actrice en model. Een mooie dame. Ik heb haar eens voor een bekend blootmagazine, dat helaas ter ziele is, gevraagd naar haar Zeven Zonden. Op de bank in haar Haagse appartement. Het werd gezellig, maar ik kwam afgelopen zaterdag toch echt om voetbal te kijken.

Ik wil kampioenschappen. Soccer Boys uit Bleiswijk lukt. Bergschenhoek ook?

Toppers zijn vaak spannend, maar niet goed. Zo ook dit treffen. Hellevoetsluis begon goed, kwam snel op voorsprong via een vrije trap. Fysiek is Hellevoetsluis in de beginfase BVCB de baas. In niets lijkt het een voetbalmiddag met goede afloop te worden. Maar de gelijkmaker, al in de 11e minuut, door middenvelder Roy Eekman geeft een ommekeer. Voor rust gaat ook de 2-1 tegen de touwen. Al had dat ook in het andere doel gekund, gezien de kansen voor de koploper. Trainer Jan Everse brengt met zijn wissels in de tweede helft de doorslag. Mike van der Steen en Evan Blom maken de 3-1 en 4-1. En die uitslag betekent dat BVCB weliswaar drie punten minder heeft dan Hellevoetsluis, maar ook nog een competitiewedstrijd tegen een makkelijke tegenstander tegoed. Bovendien is het doelsaldo in Bergschenhoek beter.

Nagenoten in het zonnetje werd er volop. Ik ging geen kusje stelen van Melissa. Op naar mijn echte voetballiefde: Sparta. Dat wint in de avond miraculeus van VVV. De amateurs van Sparta spelen trouwens aanstaande zaterdag op het veld van BVCB. Ik gun Bergschenhoek wederom een zege. Zo fanatiek ben ik niet voor de Sparta-amateurs. Cruciaal in de titelstrijd kan de wedstrijd c.v.v. Berkel – BVCB worden. Berkel, vorig jaar kampioen, doet het een klasse hoger geweldig. Gaan ze BVCB helpen aan een kampioenschap? We gaan het zien. Het zou de ultieme 3B broederliefde zijn.

Gerrit van Loon is journalist voor De Persgroep en schrijft veel en graag over Lansingerland en haar inwoners.

Meer berichten