Logo 3B-krant.nl


The New Cool Collective & Matt Bianco treden op tijdens de Jazznight. Foto: PR
The New Cool Collective & Matt Bianco treden op tijdens de Jazznight. Foto: PR (Foto: Helene Ouwerkerk)

Verrassend en swingend feestje

  Cultuur

Door Hélène Ouwerkerk 

Open, toegankelijk en vooral geen moeilijke jazz. Volgens jazz-promotor Gerhard ten Hoopen is de Jazznight Zoetermeer Jazz vooral een feestje met een prachtige line up.

Zoetermeer - Gerhard ten Hoopen, die al jaren de drijvende kracht is achter de jazzmaand, is al in januari begonnen om artiesten te selecteren. Hij is een gelukkig man want hij is heel tevreden met de artiesten die zijn geboekt. "Ik streef ernaar om de toegang zo laagdrempelig te houden waar mogelijk is. Waar kom je voor 30 euro op een festival met zoveel prominente artiesten", zegt hij enthousiast. En prominente en trekkers zijn er dit jaar zeker. Hoewel de jazzpromotor blij is met elke artiest, zijn er volgens hem wel een paar bijzondere namen te noemen. Zoals The New Cool Collective & Matt Bianco. "Matt Bianco kennen we uit de jaren 80/90 met onder andere de hit Who's side are you on. Hij is altijd muziek blijven maken en zijn nieuwste CD is goed ontvangen. Hij komt speciaal voor Zoetermeer Jazz over uit Engeland", vertelt Ten Hoopen. Ook naar de after party met de Blues Brothers kijkt hij uit. "Eigenlijk geen jazz maar opzwepende soul en rock 'n roll en echt een feestje om de jazznight af te sluiten."

Naast deze artiesten treden ook Fay Claassen, James & Black, The Fascinating Jazz Septet, The Basily Boys, Wouter Kiers Trio, Flamenco trio Edsart Mil Familias, Shirley Daisy met Wim Ninaber en Erwin Beijersbergen. Tv-presentator Bert van Leeuwen presenteert het geheel. "We hebben echt voor elk wat wils en diverse stromingen zoals gipsy jazz en flamenco jazz", aldus Gerhard.

Voor het tweede jaar is de Jazznight bij Dekker. "Ik ben er blij mee. We hebben optredens in diverse zalen, een looporkest voor de deur maar ook in de hal zijn kleine optredens waardoor het één groot feestje is", zegt hij. Restaurant L'Elephant serveert een driegangenkeuzemenu inclusief een welkomstdrankje voor 32,50 euro per couvert. "Er is veel belangstelling voor de Jazznight. We krijgen zelfs gasten vanuit Duitsland, Engeland en België", aldus Gerhard ten Hoopen.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox