Logo 3B-krant.nl


In De Duik nemen de acteurs van het Hofpleintheater het publiek mee naar het geheim van de Pontjesbrug.
In De Duik nemen de acteurs van het Hofpleintheater het publiek mee naar het geheim van de Pontjesbrug.

Lemniscaat en Hofplein duiken samen het theater in!

  Cultuur

Op 30 september opent Jeugdtheater Hofplein het theaterseizoen met de première van de avontuurlijke voorstelling De duik. De duik is gebaseerd op het gelijknamige, jeugdboek van Sjoerd Kuyper met illustraties van Sanne te Loo en is na Hotel de grote L en Troep het nieuwe boek van Uitgeverij Lemniscaat dat door Hofplein tot een voorstelling wordt bewerkt.

Rotterdam - Hofplein en Lemniscaat werken al langere tijd samen om kinderen en jongeren, maar ook volwassenen, te verleiden in verhalen te duiken. Deze nieuwe productie speelt daarom ook vier keer tijdens de aankomende Kinderboekenweek. Onder regie van Jaco van der Moolen nemen de jonge acteurs van Jeugdtheaterschool Hofplein, waaronder Jozefien Hillemans en Merijn van den Nieuwendijk uit Bergschenhoek, Iris van der Voort uit Berkel en Rodenrijs en Justin van den Berg en Anne van Oosterhout uit Bleiswijk, ons mee in een verhaal over geschiedenis, over liefde die van binnen zit en over grenzen van tijd en ruimte waar je heen kan reizen. Een verhaal dat je je eigen achtergrond leert kennen en waarbij het niet uitmaakt hoe je eruit ziet. Het is een bijzondere belevenis, waarbij voor het eerst theaterscènes worden afgewisseld met stop motion animaties van Gerben Agterberg.De duik (8+)
In Willemstad in Curaçao vind je een oude brug met een geheim: de Pontjesbrug. Wie onder de brug door zwemt, belandt in het verleden. Roly leert van zijn Curaçaose vader over het geheim van de Pontjesbrug, maar mag er niemand iets over vertellen - zelfs zijn grote liefde Mila niet. Met zijn vader maakt Roly verschillende reizen naar het verleden. Maar op een avond gaat Roly's vader alleen, en komt niet meer terug. De moeder van Roly is woedend. Ze denkt dat haar man haar heeft verlaten en ze reist met Roly terug naar Nederland. Maar wie moet Roly's vader nu redden? Wie haalt hem uit het verleden? Roly ziet maar één uitweg. Zijn grote geheim delen met Mila.

Première

In aanwezigheid van Plv. Gevolmachtigde Minister van Curaçao, mw. E.M.D Eisden gaat zaterdag 30 september om 19.30 uur de voorstelling in het Hofpleintheater in première. Gevolgd door een tweede première op zondag 1 oktober om 15.00 uur. De voorstelling speelt vervolgens tot en met zondag 29 oktober. Voor meer informatie over de voorstelling en kaartverkoop, neem een kijkje op: www.hofpleintheater.nl/agenda/de-duik/

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox