Logo 3B-krant.nl


Volop variatie tijdens Kunsttoer Lansingerland

  Cultuur

De jaarlijkse Kunst- en Atelierroute Lansingerland wordt op zaterdag 7 en zondag 8 oktober voor de 23e keer gehouden. Tussen 11.00 en 18.00 uur kunnen belangstellenden kennismaken met het werk van beeldend kunstenaars uit Lansingerland en enkele gastexposanten. Schilderkunst, beeldhouwwerk, keramiek, fotografie en grafiek zijn vertegenwoordigd. Veel kunstenaars presenteren hun collectie in het eigen atelier, maar zij kunnen ook op andere locaties exposeren. Sommige kunstenaars geven een demonstratie.

Win een kunstwerk

Naast het bekijken van een verrassend en gevarieerd kunstaanbod, kunnen bezoekers een kunstwerk winnen. In elk atelier kan de bezoeker intekenen op een geselecteerd schilderij, beeld, foto of grafiek. Na het weekend volgt de trekking van de gelukkige winnaar.

Overzichtsexpositie

Van 26 september tot 9 november is er een overzichtsexpositie met werk van alle deelnemende kunstenaars te zien in de hal van het gemeentehuis in Lansingerland. Tijdens het kunsttoerweekend is het gemeentehuis hiervoor open van 11.00 tot 16.00 uur. Buiten dit weekend is de expositie te zien tijdens kantooruren.

Opening

Wethouder mevrouw Ankie van Tatenhove opent de Kunsttoer op vrijdagavond 6 oktober om 20.00 uur in het gemeentehuis, Tobias Asserlaan 1 in Bergschenhoek. Iedereen is van harte welkom erbij te zijn.

Jubileum

Op de openingsavond worden de winnaars van de wedstrijd ‘Lansingerland door jouw ogen’ bekend gemaakt. Deze unieke activiteit maakt onderdeel uit van het jubileumjaar ’10 jaar Lansingerland’. Het resultaat van deze wedstrijd is in een speciale expositie te bewonderen.

Belangstellenden kunnen een programma en een plattegrond ophalen bij de bibliotheken en plaatselijke boekwinkels. Nadere informatie over de route en de deelnemers is te vinden op www.kunsttoer.nl

Meer berichten

Shopbox