Logo 3B-krant.nl


Leerlingen tijdens een les spel op De Mavo voor Theater. Foto: Joep van Aert
Leerlingen tijdens een les spel op De Mavo voor Theater. Foto: Joep van Aert (Foto: Joep van Aert)

Open lesdag MT010

  Cultuur

Voor nieuwsgierige, creatieve en ondernemende leerlingen met een mavo-advies en een liefde voor theater bestaat sinds dit schooljaar: De Mavo voor Theater (MT010). Voor groep 8-leerlingen is er op zaterdag 18 november een open lesdag op MT010 in het Hofpleintheater aan het Benthemplein 13 in Rotterdam. Tijdens de lesdag kunnen leerlingen een ochtend (10.00-12.00 uur) of middag (14.00-16.00 uur) meedoen met lessen spel, zang en dans en kennismaken met de docenten. Inschrijven kan via www.mavovoortheater.nl.

Rotterdam - Jens Ouwens uit Berkel & Rodenrijs is één van de leerlingen die dit schooljaar is gestart op De Mavo voor Theater. "Als je een mavo-advies hebt en een passie voor theater, moet je echt naar MT010! In groep 8 was ik de enige met deze passie, nu niet meer. Het leuke aan MT010 is dat je dus kunstvakken (zang/muziek, spel en dans) krijgt. We gaan ook 2 keer per jaar naar theatervoorstellingen."
MT010 is de enige en eerste Mavo voor Theater in Nederland. Het komt voort uit een samenwerkingsverband tussen Stichting LMC Voortgezet Onderwijs Rotterdam en Hofplein Rotterdam. Het is een kleine en persoonlijke school waar individuele ontwikkeling van leerlingen een belangrijk aandachtspunt is. De school biedt alle profielen aan, zodat leerlingen een perfecte aansluiting hebben op bijvoorbeeld de MBO Theaterschool of welke andere vervolgopleiding zij ook kiezen na MT010. Naast de specialisatie theater kan men kiezen voor de specialisatie dans of zang/muziek.
 

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox