Blaak 40 is het debuut van Kees Ketting, een geboren Bleiswijker.
Blaak 40 is het debuut van Kees Ketting, een geboren Bleiswijker.

Schrijversdebuut 'Blaak 40' van Kees Ketting

  Cultuur

Op vrijdag 3 november is het nieuwe boek 'Blaak 40' van Kees Ketting verschenen. Deze roman wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout. Vandaag (15 november) overhandigt Kees Ketting zijn eerste roman 'Blaak 40' aan aan de huidige "bezetter" van het gelijknamige pand, de Kamer van Koophandel.

Lansingerland - Anti-kraak is een wereld voor iedereen. Jon, als verloren zoon arm en moe teruggekeerd van Europese reizen, heeft behoefte aan alledaagse dingen, normaliteit. Een baan, een vrouw, een huis. Rotterdam past daarbij. Zijn nieuwe thuis, een voormalig bankgebouw aan de Blaak, biedt onderdak aan zijn gedachten, verlangens en huisraad. Een lukraak gevormde groep jongeren verwordt er in korte tijd tot een minikosmos met alle facetten van het leven als onder een loep bekeken. Letterlijk. In 25 hoofdstukken, vernoemd naar de in het unieke pand passerende "huisgenoten", wordt duidelijk hoe bijzonder gewoon geluk eigenlijk is.

Kees Ketting (Bleiswijk, 1973) studeerde o.a. aan de faculteit Social Science van de John Moores University in Liverpool en werkte als organisatieadviseur in Nederland, België en OostEuropa. Hij spreekt vijf talen, maar uit zich literair hoofdzakelijk in het Nederlands. In 2002 schreef hij "Ben in Benin", over zijn tijd in Afrika. De dichtbundel "Jongensdromen" volgde in 2004.

Meer berichten

Shopbox