Op het allerlaatst van haar auditie, die vrijdag op tv te zien was, draaide coach Ali B zijn stoel voor de Berkelse Iris de Schepper om.  Foto: TVOH
Op het allerlaatst van haar auditie, die vrijdag op tv te zien was, draaide coach Ali B zijn stoel voor de Berkelse Iris de Schepper om. Foto: TVOH

Iris: 'Ik zong met heel mijn hart'

  Cultuur

Door Gerrit van Loon

De reacties op haar optreden in het tv-programma The Voice of Holland waren overweldigend voor Iris de Schepper (25), geboren en getogen in Berkel en Rodenrijs. "Helemaal te gek."

Berkel en Rodenrijs – De opnames van de Blind Auditions die afgelopen vrijdag op RTL4 te zien waren, werden veel eerder dit jaar opgenomen. Vandaar dat Iris de Schepper lang haar mond moest houden. Op 10 november mocht ze haar deelname wereldkundig maken en vrijdag na de show, waarin ze het nummer Kleine Jongen van André Hazes zong, mocht ze jubelen. Dat deed ze dan ook.

"Jaaa Dooor. Op naar The Battlessss", gooide ze eruit. De Berkelse moest weer huilen op nationale televisie. "Grote mond, klein hartje. Iedereen bedankt voor alle berichtjes. Wat was het spannend!". The Voice of Holland, een talentenjacht die iedere vrijdagavond vanaf 20.30 uur te zien is bij RTL 4 en waar het echt om zangtalenten gaat, is niet de eerste zangshow waaraan Iris de Schepper meedoet. In 2013 deed ze al mee aan The Next Pop Talent.

Daarna was ze te zien en te horen bij Radio538 en de Kids Top 20. Vorige maand landde ze nog op Mazar-i-Sharif International Airport om een optreden te verzorgen voor de Nederlandse militairen in Afghanistan. Een hele ervaring voor de van oorsprong Berkelse, die met haar vriend al enkele jaren in Rotterdam woont.

'Super om terug te zien'

Op het allerlaatst van haar auditie, die vrijdag te zien was, draaide coach Ali B zijn stoel voor haar om. Waylon, Anouk en Miss Montreal durfden het toch niet aan. Hun handen zweefden boven de rode knoppen. Maar Iris ging door.

"Ik krijg nu hele positieve reacties. En ik vond het super om de beelden weer terug te zien", laat Iris de Schepper aan deze krant de dag erna weten. De ontknoping was voor oplettende kijkers geen verrassing. De moeder van De Schepper was al in de promo voor volgende week te zien. Ach, het feestje na het doorgaan was er niet minder om.

Optredens

Ze maakt er geen geheim van dat ze volledig van het zingen wil gaan leven. Op haar eigen Facebookpagina vraagt ze om naast optredens te kunnen komen zingen op bijvoorbeeld kinderfeestjes, basisscholen en kinderdagverblijven.

"Wil je kinderen spelenderwijs kennis laten maken met muziek? Boek dan een zangworkshop o.a. Cupsong workshop", aldus Iris de Schepper, die heel Lansingerland vraagt vooral te blijven kijken naar The Voice of Holland.

Ze heeft al veel in Berkel opgetreden, maar grotere podiums blijven trekken.

Meer berichten

Shopbox