Jeugdtheater Hofplein brengt een betoverende kerstproductie. Foto: Tom Sebus.
Jeugdtheater Hofplein brengt een betoverende kerstproductie. Foto: Tom Sebus.

Kans op sneeuw in theater met lokaal talent

  Cultuur

Eindelijk weer een witte kerst. Zaterdag 16 en zondag 17 december gaat de voorstelling Kans op sneeuw in première. Een bijzonder, koud spektakel dat het publiek meeneemt op een avontuurlijke reis vol verwondering naar Meneer de Winter.

Rotterdam - Kans op sneeuw is gebaseerd op het kinderboek The gift of winter van John Leach en Jean Rankin. Onder regie van Leander Breen en Gerbrand Bos nemen de jonge acteurs van Jeugdtheater Hofplein, waaronder Zowi Isa van Woudenberg en Sven de Groot uit Bergschenhoek, Naoual Darrazi uit Berkel en Rodenrijs en Nina Houwers, Femke de Hoog en Robin van Dijk uit Bleiswijk, je mee in het verhaal over de burgers van het stadje Dwingeland. Ze willen dat de burgemeester de winter afschaft, anders schaffen zij háár af. De belangrijke, gemeentelijke delegatie gaat op avontuur naar Meneer de Winter. Een zware tocht die stiekem afgelegd wordt door de kinderen Lenn en Jerry.

Voor deze winterse voorstelling komt half december het Benthemplein vol te staan met kerstbomen die bezoekers kunnen versieren. Daarnaast is er voorafgaand aan alle voorstellingen een gratis winters programma in de foyer. Op zaterdag 16 december om 19.30 uur en zondag 17 december om 15.00 uur gaat de voorstelling in het Hofpleintheater in première. De voorstelling speelt t/m zondag 14 januari. www.hofpleintheater.nl/kans-op-sneeuw

Meer berichten

Shopbox