Geluidskunstenaar en muzikant Dennis van Tilburg schreef de muzikale score voor de voorstelling. Kenmerkend voor zijn muziekstijl is de mix van klank en sfeer met geluidstechnieken uit de dance en djwereld. Foto: Tom Sebus
Geluidskunstenaar en muzikant Dennis van Tilburg schreef de muzikale score voor de voorstelling. Kenmerkend voor zijn muziekstijl is de mix van klank en sfeer met geluidstechnieken uit de dance en djwereld. Foto: Tom Sebus (Foto: Tom Sebus)

Levend ganzenborden in het theater

  Cultuur

Eén personage met een dubbele naam, gespeeld door drie meiden, tig kledingwissels, twee dobbelstenen, 63 vakjes en 13 ganzen. In de nieuwe voorstelling Katharina Katharina in het Ganzenbord van Hofplein wordt niet zomaar een spelletje gespeeld. Joyce van den Nieuwendijk (Bergschenhoek), Silke Lieuwma, Jens Ouwens, Iris Pannekoek, Meike de Vries (Berkel en Rodenrijs) en Sira van der Stelt (Bleiswijk) spelen mee en kunnen niet wachten op het podium op te gaan.

Rotterdam - Katharina Katharina in het Ganzenbord is een avontuurlijke, brutale & muzikale voorstelling over winnen en verliezen. De negenjarige Katharina Katharina wil altijd alles winnen, maar haar leven verloopt niet zoals zij dat wil. Dat maakt haar zó boos dat ze door de vloer stampt en in een levend ganzenbord terecht komt. Hier staat elk vakje met een cijfer voor haar leeftijd, maar ook de gevaarlijke vakjes met de put, de doornstruik en de dood komen op haar pad. Ze ontmoet wonderlijke figuren als moeder de Gans en de zachte Hendrik, ze is opeens ongewild moeder en leidt vervolgens het eentonige leven van haar vader. Veel tijd is er niet om stil te staan, de dobbelstenen liggen klaar om weer gegooid te worden. Lukt het haar om uit het ganzenbord te ontsnappen en sommige dingen een plek te geven?

"Mijn favoriete scene is die met de doornstruik en de trouwerij", vertelt Mirre van der Kooij (13) enthousiast. Mirre is een van de drie meiden van cast A die Katharina Katharina speelt. "Je kunt als publiek niet zomaar onderuit zakken in het pluche van je stoel omdat je moet nadenken, je wordt erbij betrokken." "Voor ons is het ook nadenken", lacht Suzanne de Vries (15) die ook een Katharina Katharina speelt. "Je moet goed weten wanneer welke scene komt, want in dit stuk zitten lastige haastverkledingen: dan moet je je in 1 minuut omkleden." "Ik vind de rolverdeling goed gedaan en de regisseur heeft ook echt gelet op gelijkenissen, " zegt Ellen van Noordwijk (14), de derde Katharina Katharina. Mirre: "Dat moet ook wel omdat we alle drie hetzelfde personage Katharina Katharina spelen."

Vanaf 8 jaar. Te zien van vrijdag 23 februari tot en met zondag 4 maart in Hofpleintheater, Benthemplein 13, Rotterdam. Tickets à € 10,-/ €15,- te koop via www.hofpleintheater.nl. Speel ook zélf mee in het levend ganzenbord in onze foyer. Stop jouw antwoorden van het spel in een tijdscapsule en neem je toekomstvoorspelling mee naar huis. Bewaar deze 10 jaar en ontdek daarna of je jouw toekomst goed voorspeld hebt!

Meer berichten

Shopbox