Eerst plek voor Adinda

  Cultuur

Tijdens de finale van De Muziekwedstrijd van het Prinses Christina Concours heeft de negenjarige Adinda van Delft (op de foto in rode jurk) uit Berkel en Rodenrijs gewonnen in haar categorie 2. Ruim 1300 kinderen deden met 800 filmpjes mee aan de online wedstrijd van vier tot en met twaalf jaar. Ook de achtjarige Sanne Lam met viool en de twaalfjarige Matthijs van Delft met gitaar, allebei uit Berkel en Rodenrijs bereikten de finale. De finalisten traden ieder op, waarna de uitslag bekend werd gemaakt door de jury.

Berkel en Rodenrijs - De acht prijswinnaars uit categorie 1 (vier tot en met acht jaar) mochten tijdens De Muziekdag een besloten concert geven in de Classic Express. Acht finalisten uit categorie 2 (negen tot en met twaalf jaar) traden op tijdens een live te volgen finale. Eline Liselotte van Dijk (7 jaar, Zeist) ging er met de 1e prijs vandoor in categorie 1 en Adinda van Delft (9 jaar, Berkel en Rodenrijs) won de 1e prijs in categorie 2.
Tijdens de finale traden Adinda en haar concurrentie op voor de jury, bestaande uit zangeres Miranda van Kralingen, saxofonist Benjamin Herman, pianiste Valentina Toth, celliste Saartje van Camp en violiste Lisa Jacobs. Dit gebeurde in de Classic Express, de rijdende concertzaal van het Prinses Christina Concours.
De finalisten wonnen onder meer een optreden in de Classic Express en in de Spiegelzaal in het Concertgebouw. Ook beloonde De Muziekwedstrijd kinderen met masterclasses van bekende Nederlandse musici, en concertkaartjes.

Meer berichten

Shopbox