Deze groep leerlingen gaat van 24 maart tot met 2 april naar Ghana voor het goede doel.
Deze groep leerlingen gaat van 24 maart tot met 2 april naar Ghana voor het goede doel.

Mooi Geflest en markt in Wolfert Lyceum

  Cultuur

Reeds twee weken zingen vijftien leerlingen van het Wolfert Lyceum op dinsdag de longen uit hun lijf. Onder enthousiaste aanmoedigingen en goed bedoelde kritiek repeteren zij zich gek om een geweldige voorstelling neer te zetten. 'Mooi Geflest' wordt op 8 maart om 20.00 uur opgevoerd op het Wolfert Lyceum.

Bergschenhoek - 'Mooi Geflest' is een vrolijk stuk, dat gaat over mensen die jong, snel en mooi willen blijven. In onze wereld is dat lastig, want je wordt vanzelf oud, langzaam en rimpelig. Maar stel nu eens dat er een middel bestond, waardoor je in één keer een stuk jonger werd? Zou je daar dan niet alles voor over hebben? Maar stel dat je zoiets zelf zou kunnen maken: wat zou je een macht hebben over anderen en wat zou je rijk zijn. Denk je dat zoiets goed afloopt? Een kaartje à €7,50 kun je reserveren via het Facebookaccount "Wolfert Lyceum Goes To Ghana" en vervolgens kunt u gepast betalen bij de deur.

In de middag van 8 maart vindt van 16.00 tot 17.00 uur de Ghanamarkt op het Wolfert Lyceum plaats. Hier verkopen leerlingen uit de tweede klas koekjes, cakejes, armbandjes, lootjes voor de loterij, spullen uit Ghana en allerlei andere originele dingen. Al het opgehaalde geld van deze dag gaat naar het goede doel in Ghana, waarmee dit jaar het project 'Back to school' wordt gesteund. Dit project zet zich in voor onderwijs aan tienermoeders in de gemeente Agona Nsaba. Het is een lokaal initiatief, voortkomend uit de wensen en behoeften van de gemeenschap zelf. Zij zorgen voor begeleiding en counseling en met het opgehaalde geld worden de basisvoorzieningen van dit project ondersteund, waaronder de realisatie van een gezamenlijke ontmoetingsruimte voor bijeenkomsten en trainingen.

Wilt u ook uw steentje bijdragen? Neem een kijkje op de Facebookpagina of ga naar www.doneeractie.nl en doneer bij de actie: 'Back to school' een bedrag naar keuze.

Meer berichten

Shopbox