Foto: nvt

Forse groei aantal auteurs en dichters in Lansingerland

  Cultuur

Het literaire radioprogramma Woordkunst op RTVLansingerland staat woensdag 14 maart in het teken van de Boekenweek. Te gast bij Marianne van Seters is de Berkelse auteur Arie van Driel. Hij praat onder meer over zijn nieuwe boek dat in het najaar uitkomt en Club Vlinder als werktitel heeft. Deze psychologische thriller is de negende titel van Arie van Driel, die eerder onder meer de feelgood roman Vlinder en het waargebeurde Onder de brug vond ik mezelf! schreef. Dit boek maakt deel uit van de nationale campagne ‘Lees door andersmans ogen’.

Marianne van Seters en Arie van Driel besteden verder aandacht aan het opvallend grote aantal auteurs, dichters én uitgevers in Lansingerland. Het aantal schrijvers groeit zelfs gestaag. Zo verschenen er alleen al in de afgelopen maanden boeken van Erika van Dalen (Helemaal dood bestaat niet), Alexandra Alink (Muzak in Drabbeldam en Elfenstof in Drabbeldam), Merel van Vugt (Het geheim in het donker), Sanne van Rossen (Het verdriet van Sri Lanka) en Shirley-Ann van Wingerden (Djinn).

Daarnaast geeft het schrijverscollectief Oostland Literair elk jaar een bundel uit met korte verhalen van lokale auteurs. 

Woordkunst. Woensdag 14 maart. 18.00-19.00 uur.

Meer berichten

Shopbox