Mario van Vliet ziet dat de formule van Theater 't Web aanslaat (foto Marianne Dijkshoorn)
Mario van Vliet ziet dat de formule van Theater 't Web aanslaat (foto Marianne Dijkshoorn) (Foto: )

Theater 't Web heeft nu al succes

  Cultuur

Door Marianne Dijkshoorn

"Het is fantastisch dat alles zo goed uitpakt", zegt Mario van Vliet, voorzitter van Stichting Behoud 't Web trots. Hij is zeer tevreden over hoe Theater 't Web zich ontwikkeld en steeds meer vorm krijgt. Van Vliet kijkt uit naar juni want dan is de verbouwing klaar, is de bibliotheek verhuisd en staan er vijf voorstellingen op het programma.

Bleiswijk - Wat drieënhalf jaar geleden begon met een idee op een post-it is uitgegroeid tot de hotspot van Bleiswijk en heet theater 't Web. Het idee moest drie problemen gaan oplossen: gemeente Lansingerland zat met een pand in de maag, Bibliotheek Oostland vestiging Bleiswijk werd in haar voortbestaan bedreigd door een hoge huur en er was geen podium voor culturele uitingen meer.

De verhuur aan verenigingen zit inmiddels al aardig vol: van een muziekvereniging tot een theatergroep en de tekenclub. In september komt er nog een dansschool bij. Deze clubs zorgen ervoor dat elkaars voortbestaan gewaarborgd is. "Iedereen in één gebouw maakt ijzersterk," benadrukt Van Vliet. "Natuurlijk moesten we aan elkaar wennen, maar we weten dat we elkaar onderhouden."

Ook het culturele aspect krijgt steeds meer vorm. Zo komt er elke zaterdagavond een voorstelling. Dit kan van een filmavond met een bijpassende workshop zijn, een toneelstuk, maar ook de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. "We geven het Bleiswijkse publiek eigen cultuur en soms een landelijk bekend cadeau." Het publiek weet 't Web inmiddels wel te vinden. "Je kan natuurlijk kiezen voor een avond Netflix, maar je kan de film ook bij ons kijken of een workshop flamenco dansen volgen."

Dat het Bleiswijkse publiek blij is met theater 't Web blijkt wel aan de grote hoeveelheid vrijwilligers die zich hebben aangemeld. "De Bleiswijkers kunnen als zij zin hebben in een gezellige avond uit gewoon op de fiets stappen en een culturele avond beleven. Dat het zo goed en zo snel zou uitpakken had ik niet durven dromen," aldus Van Vliet.

Meer berichten