Foto:

DJ Pure Jolie (11) in voorprogramma

  Cultuur

DJ Pure Jolie uit Bleiswijk verzorgt op 2 juni het voorprogramma in Theater 't Web in Bleiswijk. Die avond staan drie landelijke standup comedians op het podium: Wouter Monden, Tom Lash en Sidney Schmeltz. De 11-jarige DJ Pure Jolie: "Ik hoop dat ik mensen blij kan maken met mijn muziek."

Bleiswijk - Op zaterdagavond 2 juni staan drie landelijke standup comedians in Theater 't Web: Wouter Monden (publieksopwarmer bij o.a. Zondag met Lubach), Tom Lash (van o.a. het NPO Radio 1-programma Druktemakers) en Sidney Schmeltz (rapper, social media-icoon en cabaretier, bekend van o.a. Pownews). Elk spelen ze een half uur van hun nieuwe voorstelling. Deze week is bekendgemaakt dat DJ Pure Jolie het voorprogramma verzorgt. Dat betekent dat ze het publiek in de stemming brengt voordat de presentator van de avond (comedian Arjan Kleton) de standuppers introduceert. Daarmee staat deze avond dus in het teken van Bleiswijks én landelijk talent.

DJ Pure Jolie heet eigenlijk Jolie Martijnse. Ze is 11 en startte op haar 9e met dj'en. "Ik ben geïnspireerd geraakt door Martin Garrix. Ik heb van mijn spaargeld en een beetje hulp van mijn ouders een mooie set gekocht: daar draai ik nog steeds op. In Rotterdam heb ik een dj-cursus gevolgd en in Amsterdam een workshop. Ook heb ik een privé-les gehad van DJ Mitchl."

DJ Pure Jolie draait het liefst dance, trance en techno house. "Maar ik draai ook andere stijlen. Ik hoop dat ik mensen blij kan maken met mijn muziek." Het liefst zou ze later van dj'en haar werk maken. "Ik wil graag op feestjes en evenementen draaien. En mijn grote wens is dat ik op Ultra Miami kan staan, dat is een groot festival waar allemaal bekende dj's draaien."

Op 2 juni staat ze dus op het podium van Theater 't Web in haar woonplaats Bleiswijk. "Heel leuk, maar ook heel spannend! Ik heb een beetje plankenkoorts." Hoe de setlist eruit ziet? "Ik ga wat rustige dancemuziek draaien en probeer rekening te houden met de gasten. Als je precies wilt weten wat ik ga draaien, dan nodig ik je van harte uit te komen luisteren!"

De deuren van Theater 't Web gaan zaterdagavond 2 juni open om 19.30 uur. De voorstelling start om 20.00 uur en duurt tot circa 22.00 uur. De kaarten voor het optreden kosten €12,50 per persoon en zijn alleen online te koop via www.theatertweb.nl.

Meer berichten