Eilhlin ten Hoopen met haar originele Elisabeth-jurk. Foto: Ronald Stam
Eilhlin ten Hoopen met haar originele Elisabeth-jurk. Foto: Ronald Stam (Foto: )

Eilhlin zingt in Elisabeth in concert

  Cultuur

Hélène Ouwerkerk

De jurken zijn weer gestreken, de nummers zijn weer geoefend en de danspasjes zijn gerepeteerd. De cast van de musical Elisabeth is helemaal klaar voor een nieuwe serie Elisabeth in Concert. Na het succes van vorig jaar is dit keer paleis Soestdijk het decor van de voorstelling. Evenals vorig jaar is de Berkelse Eillhlin ten Hoopen weer van de partij.

Berkel en Rodenrijs - "Het was vorig jaar ongelooflijk. Hoewel er 18 jaar na de laatste voorstelling van Elisabeth in het Circustheater had gezeten, was het toen we vorig jaar in Paleis het Loo gingen optreden net alsof er geen tijd tussen had gezeten. Alle teksten maar zelfs de bewegingen zaten er gelijk weer in. Iedereen wist ook nog precies wie waar moest staan", vertelt Eilhlin ten Hoopen. "Alles was er weer. Het enige verschil is dat iedereen nu bij het repeteren de leesbril erbij pakt." Eilhlin is blij dat er weer een serie concerten komt. "Alleen Wim van den Driessche moet verstek laten gaan omdat hij in Annie M.G. Schmidt staat. We repeteren drie dagen. Dat lijkt heel kort maar omdat alles er vorig jaar nog zo goed in zat, zal dat nu niet anders zijn", zegt ze. Er is volgens haar een verschil met de musical. "Elisabeth was een doorgecomponeerde musical dus alle verbindingsstukken zijn eruit gehaald. Die stukken zijn ook niet zo van belang voor een concertante versie. Het publiek zal dat niet missen. Ik vind het alleen jammer dat het nummer van de sterfscène van Sophie is geschrapt." Voor Eilhlin is het niet meer het dagelijks werk om op de planken te staan. "Meer ensemble-leden werken niet meer in de theaterwereld dus even het oude metier oppakken is wel zo leuk. Ik heb nu sinds een paar jaar geleden mijn theaterschool en ben dus wel met theater bezig. Maar daarvoor heb ik ook in de zakenwereld gewerkt. Ik had toen enorme moeite met het feit dat ik niet meer in het theater werkte en wilde gewoon niet meer naar een theater of een musical. Toen we elkaar vorig weer zagen, bleek dat veel meer mensen daar last van hebben gehad", vertelt ze. Sinds vorig jaar is er veel contact. "We hebben een appgroep en iedereen heeft elkaar op Facebook. Tja, dat had je 18 jaar geleden niet."

Elisabeth in concert is te zien in Paleis Soestdijk. Meer info www.stage-entertainment.nl. Eilhlin ten Hoopen ten Hoopen geeft theaterlessen in haar eigen theaterschool Toi Toi Toi. Meer info op www.toitoitoitheater.nl.

Meer berichten