Adinda van Delft (l) is samen met Sarah van der Lijke en Joël Hillebrandt uitgekozen om op te treden op het Kinderprinsengrachtconcert.
Adinda van Delft (l) is samen met Sarah van der Lijke en Joël Hillebrandt uitgekozen om op te treden op het Kinderprinsengrachtconcert. (Foto: )

Adinda in Kinderprinsengrachtconcert

  Cultuur

Redactie

Tienjarige Berkelse treedt op

De 10-jarige violiste Adinda van Delft uit Berkel en Rodenrijs is een van de drie jonge muzikale supertalenten die optreden tijdens het Kinderprinsengrachtconcert. Ze treedt samen op met popster Jim van der Zee. Ook bekende artiesten EliZe en Vajèn van den Bosch doen mee aan het Kinderprinsengrachtconcert op 18 augustus. Het evenement vindt al ruim 20 jaar plaats voorafgaand aan het Prinsengrachtconcert.

Berkel en Rodenrijs - Buddy Vedder presenteert het muzikale feest op de grachten voor jong en oud dit jaar voor het eerst. De combinatie van klassieke muziek en popmuziek levert jaarlijks weer een muzikaal spektakel op. Daarnaast is het een belangrijke springplank voor jong, muzikaal talent. Violiste Adinda van Delft, pianist Joël Hillebrandt en dwarsfluitiste Sarah van der Lijke hebben dit jaar de eer om hun talent te laten horen aan een groot publiek.

De 10-jarige violiste Adinda sloeg drie klassen over en gaat komend schooljaar al naar de tweede klas van het gymnasium. Ook werd ze vorig jaar vijfde bij het NK schaken in de categorie meisjes 9 jaar. Haar grote liefde is viool spelen. Als ze op haar derde een vioolsolo op een cd hoort, is ze verkocht. Ze stond erop dat ze zelf lessen kreeg. Haar talent bleef niet onopgemerkt: zo won ze eerder het Prinses Christina Concours in de categorie negen tot en met twaalf jaar. Op 18 augustus speelt ze samen met Jim van der Zee, winnaar van The Voice of Holland 2018, het nummer I'm On Fire van Bruce Springsteen.

De 13-jarige pianist Joël Hillebrandt uit Koog aan de Zaan speelt al vanaf zijn vijfde piano. Hij studeert minimaal één uur per dag op de piano en componeert al eigen stukken. Joël zal op het Kinderprinsengrachtconcert samen met zangeres EliZe het nummer Count On Me van Bruno Mars spelen.

De 11-jarige dwarsfluitiste Sarah van der Lijke uit De Steeg is helemaal fan van de fluit sinds ze een paar jaar geleden een fluitconcert in een park bezocht. Samen met zangeres, musicalster en actrice Vajèn van den Bosch zal zij het nummer Somewhere Over The Rainbow ten gehore brengen.

De jonge musici en popmuzikanten worden begeleid door het ensemble van het Jeugd Orkest Nederland o.l.v. Edwin Schimscheimer. Edwin is als muzikaal leider van het concert ook verantwoordelijk voor alle arrangementen. Het Kinderprinsengrachtconcert wordt uitgezonden op zaterdag 18 augustus om 17.25 uur bij AVROTROS op NPO Zapp en NPO 2 Extra. Om 21.20 is het Prinsengrachtconcert met o.a. pianobroer Lucas en Arthur Jussen live te volgen bij AVROTROS op NPO 2 en NPO Radio 4.

Meer berichten