Foto:

"Iedereen mag meezingen"

  Cultuur

Zaterdagmiddag 29 september treedt de beroemde kinderboekenschrijfster Vivian den Hollander op in Theater 't Web. Samen met muzikant Mattie Poels speelt ze dan de voorstelling 'Spekkie en Sproet, Vrienden door dik en dun.' Den Hollander: "Het is een spannende voorstelling voor kinderen vanaf 7 jaar, én hun ouders."

Bleiswijk - Vivian den Hollander is een van Nederlands populairste kinderboekenschrijfsters, en de meest productieve. Ze heeft inmiddels meer dan honderd boeken geschreven voor kinderen van verschillende leeftijden. Haar nieuwste boek - 'Spekkie en Sproet: Wachtwoord Amigo' ligt sinds deze week in de winkel en is speciaal geschreven voor de Kinderboekenweek van dit jaar.

Het nieuwe boek is er dus een uit de reeks 'Spekkie en Sproet'. Deze boeken gaan over twee superspeurders die mysteries en misdaden oplossen en daarbij daarbij geregeld in hachelijke situaties terechtkomen.

Een primeur!

Den Hollander schrijft niet alleen, ze treedt ook op. "Ik stond vroeger voor de klas, en was een tijdje nogal hees. Daarom nam ik zanglessen. Ook toen trad ik al regelmatig op. In een theater staan is iets heel anders dan boeken schrijven. Dat komt onder meer door de samenwerking met muzikant Mattie Poels: die bedenkt de muziek en de liedjes en zit vol ingevingen om de voorstelling nog spannender of grappiger te maken."

Vivian den Hollander tourt door het land met een voorstelling die heet: 'Spekkie en Sproet- Vrienden door dik en dun', gebaseerd op het boek 'Spekkie en Sproet- een griezelige ontdekking.' "Het is een spannend en interactief verhaal." Den Hollander vertelt en zingt en vraagt tijdens de voorstelling de kinderen (en hun ouders) goed op te letten en mee te zingen.

Den Hollander is vaker op de Lansingerlandse scholen. Maar met de voorstelling 'Spekkie en Sproet' stond ze niet eerder in de gemeente. Een primeur dus. "Ik hoop dat er veel kinderen uit Lansingerland naar de voorstelling komen. En vergeet niet: lezen moet je doen!"

De voorstelling 'Spekkie en Sproet' van Vivian den Hollander en Mattie Poels is op zaterdagmiddag 29 september, 15.00 uur in Theater 't Web in Bleiswijk.Toegang kost slechts €7,50 per stuk. Kaarten zijn online te koop via www.theatertweb.nl.
Na afloop is het mogelijk boeken te kopen en te laten signeren.

Meer berichten