Marco Bakker is een zeer actief mens en veelgevraagd liedzanger.
Marco Bakker is een zeer actief mens en veelgevraagd liedzanger. (Foto: )

Marco Bakker in concert

  Cultuur

Op zaterdag 6 oktober zingt Marco Bakker met als begeleider Arjan Breukhoven een avondvullend programma in de Berkelse Dorpskerk. Een zanger die zijn muzikale sporen gediend heeft, een organist/pianist die net terug is van een concerttour door Australië. Deze twee musici maken van een concert een spektakel wat u niet mag missen!

Berkel en Rodenrijs - Marco Bakker studeerde aan het Amsterdamse conservatorium en debuteerde op het Holland Festival in 1965. Zijn grote doorbraak kwam bij de uitvoering van de opera La Traviata. In 1973 maakte hij zijn eerste grote buitenlandse concerttournee door de USA. Ook presenteerde hij zijn eigen radioprogramma en is hij bekend van vele optredens op televisie en zijn traditionele Nieuwjaarsconcerten met vele (inter)nationale artiesten. Al jaren treedt Marco, naast zijn solistische optredens, samen op met Ernst Daniël Smid en Henk Poort, de Drie Baritons. Zijn laatste cd omvat liederen van Schumann en Mahler. Regelmatig verleent hij zijn medewerking aan masterclasses waarbij hij zijn muziekervaring deelt met jonge talenten.
Het zal een prachtige muziekavond worden van twee muzikale vrienden die al sinds vele jaren met enige regelmaat samen optreden op verschillende muziekpodia. Het concert op 6 oktober begint om 20.00 uur. Kaarten zijn te reserveren via www.arjanbreukhoven.nl/agenda

Meer berichten