Voor jong en oud is er een leuk programma.
Voor jong en oud is er een leuk programma. (Foto: )

Klaar voor de vijfde editie van de Grote Kerkveiling in Berkel

  Cultuur

Op zondag 14 oktober wordt voor de 5e keer de Grote Kerkveiling gehouden in Berkel. Vanaf 13.00 uur valt de veilinghamer in het parochiehuis achter de kerk aan de Noordeindseweg. De opbrengst is voor twee goede doelen: de restauratie van de monumentale O.L.Vrouw Geboortekerk en het nieuwe clubhuis voor Scouting in de Groenzoom.

Berkel en Rodenrijs - De veilingcommissie is al enkele maanden druk bezig om allerlei interessante kavels binnen te halen. Winkeliers, bedrijven, kunstenaars en particulieren blijken enthousiast om hun steentje bij te dragen.

Zo zijn er een fantastisch vakantieverblijf in Piëmonte en een superchalet in Frankrijk voor de skivakantie. Spectaculair is ook een rondvlucht boven de regio of een vliegreisje met een groepje naar Antwerpen - daar wat eten en ´s avonds weer terug. Scharrelboerderij Nooit Gedacht aan de Kleihoogt geeft een kavel voor een kinderfeestje. Dieren knuffelen, geitjes voeren, pony's borstelen en ravotten in het hooi met als afsluiting een patatje.

Bijzonder dit jaar zijn ook de kaarten voor de Champions League PSV-Barca en Ajax-Bayern München.
Naast collectors items als beelden en een Mercedes skelter worden er ook diensten aangeboden, zoals tuinonderhoud, een high tea en een verwendag in de schoonheidssalon. Ook een bon voor een kerstkalkoen, een pastei, cake, taart of oliebollen op oudejaarsavond komt altijd van pas.
Scouting brengt ook kavels in zoals een Sinterklaasbezoek op 5 december, een wandeling met picknick in de Groenzoom of kampvuur met zelf bereiden van snacks. Lansingerlandse kunstenaars bieden schilderijen, sculpturen en workshops aan.

Op Facebook: kerkveiling-vijfvoor12 en website www.kerkveiling-vijfvoor12.nl staan foto's en video's van de kavels. Voor de kinderen is er tijdens de veiling een middagprogramma, zodat hun papa's en mama's deel kunnen nemen aan de veiling. Het wordt een gezellige middag en iedereen is welkom!

Meer berichten