Ook vorig jaar was de Rotterdam Night Run een groot succes
Ook vorig jaar was de Rotterdam Night Run een groot succes (Foto: Organisatie Rotterdam Night Run)

Unieke belevingsloop in het bos

  Cultuur

Amel Bali

Tweede editie Rotterdam Night Run

Zaterdag 13 oktober zal het Bergse Bos het toneel zijn voor de tweede editie van de Rotterdam Night Run. De Night Run is een belevingsloop met een acht kilometer lange parcours geheel door het Bergse Bos. De tocht begint na zonsondergang, wat zorgt voor een mysterieuze en unieke ervaring. "Vorig jaar was een groot succes", zegt Mariska Kavelaar, projectmanager van de Rotterdam Night Run. "Dit jaar verwachten we 1.200 bezoekers."

LANSINGERLAND – "We organiseren heel veel evenementen. De Rotterdam Night Run van 2017 was een van de eerste night runs die we hebben georganiseerd", zegt Kavelaar. "Het was absoluut een succes, omdat het sowieso anders is dan de stedelijke hardloopevenementen, die we organiseren. Deze loop vindt helemaal in het Bergse Bos plaats en dat maakt het sowieso bijzonder." De tocht begint en eindigt bij Outdoor Valley. Het is een belevingsloop met een mix van sport en animatie. "Onderweg zijn er acht animatiepunten te vinden. Deze verschillen van een dj, een doedelzakspeler en verschillende lichtanimaties met led licht of vuur", zegt Kavelaar. De tocht gaat door het sprookjesachtige natuurgebied rondom de waterplassen. De lopers rennen, tussen de Schotse Hooglanders door, over het water en door het bos. Halverwege het parcours is er een verzorgingspost aanwezig, waar de dorstige lopers een bekertje water kunnen krijgen. De Rotterdam Night Run brengt volop spanning en beleving in het donker. De tocht begint namelijk bij zonsondergang om 20:00 uur, wat zal zorgen voor een sprookjesachtig tafereel van meer dan 1.000 bewegende lichtjes in het donkere bos.

Vanaf 18:30 uur is het mogelijk om bij Outdoor Valley het startnummer, lampje en eventueel bestelde T-shirt op te halen. De lopers zijn verdeeld in waves. Alle ingeschreven deelnemers ontvangen in de week van het evenement per mail de indeling van de startwaves. De verdeling van de startwaves wordt toegekend door de organisatie. De eerste wave start om 20:00 uur en de tweede om 20:15 uur. De nachtelijke beleving en het plezier staan voorop. Er wordt tijdens de Rotterdam Night Run geen tijdsregistratie bijgehouden.

De Rotterdam Night Run wordt traditiegetrouw afgesloten met een swingende afterparty op het terrein van Outdoor Valley aan de rand van het Bergse Bos. "Dit jaar zal er een dj aanwezig zijn die diverse muziek zal draaien", zegt Kavelaar. Onder het genot van een drankje kunnen de deelnemers nog even nagenieten van de avond. De inschrijfkosten zijn 25 euro. Dit is inclusief startnummer, tassenafgifte, een headight, glowgadgets, verzorging onderweg, warming up en afterparty met DJ. Geïnteresseerden kunnen zich zowel individueel of als groep inschrijven van 5 tot maximaal 50 personen. Aanmelden kan via de website www.rotterdamnightrun.nl.

Meer berichten