Foto: Roy Wolters

Onthaal Sinterklaas in Berkel

  Cultuur

Intocht op zaterdag 17 november

Vol verwachting klopt ons hart... Op zaterdag 17 november is de officiële intocht in Berkel Centrum en dat gaat, net als voorgaande jaren, gepaard met een uitgebreid programma. De optocht start om 13.00 uur, waarna Sinterklaas om 14.00 uur bij het podium op het Marktterrein op de Westersingel arriveert. Nieuw dit jaar is dat de Sint in Berkel blijft logeren!

Berkel en Rodenrijs - Sinterklaas en zijn Pieten beginnen hun rondrit traditiegetrouw om 13:00 uur vanuit Rodenrijs. Ze rijden via de Rozenoord naar de Rodenrijseweg naar de Gemeentewerf, waar ze rond 14:00 uur op het Marktterrein aan de Westersingel arriveren! Dit is een nieuwe locatie voor het podiumprogramma dit jaar in verband met de verbouwing van het centrum.

Op het Marktterrein aan de Westersingel begint om 13.00 uur de show "Daar wordt aan de deur geklopt" van Party Piet. Party Piet gaat zingen, dansen en gek doen. De kinderen worden in de 45 minuten durende show uitgedaagd voor de leukste dans van Nederland en kunnen meedoen met de disco spelshow. Natuurlijk worden er volop Sinterklaasliedjes gezongen.

Handjes geven

Rond 13.45 uur komt Pietenband Helicon aan bij het podium en verrast het publiek met aanstekelijke muziek om zo op een enthousiaste manier de Goedheiligman binnen te halen om 14.00 uur. Ook de burgemeester is voor deze speciale gelegenheid aanwezig.

Sinterklaas spreekt de kindjes even toe, de kinderen mogen een handje geven aan de Sint en dan kunnen ze natuurlijk meteen hun verlanglijstje inleveren. Samen zingen ze dan nog enkele liedjes en vervolgens stapt de Sint rond 14.30 uur op de brandweerwagen om afgezet te worden bij Verhage voor zijn ronde door het centrum.

De DJ Piet zorgt op het podium voor leuke dansjes, liedjes en gezelligheid tot 15.00 uur! Ook Pietenband Helicon zorgt voor een gezellige sfeer door de winkelstraten door hun muzikale klanken.

Alle kinderen uit Berkel en omgeving zijn van harte uitgenodigd om deze gezellige dag mee te beleven. De Sint zal zeer verrast zijn om al zijn favorieten weer te zien, dus kom zaterdag 17 november naar Berkel Centrum en vier dit gezellige feest met mee!

Bezoek het Sinthuis
Sinterklaas heeft aangegeven dit jaar te willen blijven logeren in Berkel Centrum. Speciaal voor Sint en zijn Pieten is er aan de Kerkstraat 13 (oude fietsenwinkel) een Sinthuis ingericht. Sinterklaas vindt het ontzettend leuk als de kindertjes hem komen bezoeken in het huis en meedoen met de activiteiten. Het Sinthuis is uiteraard gratis te bezoeken en deelname aan activiteiten is ook gratis. Nieuwsgierig wat er te doen is? Hou dan de krant van volgende week in de gaten!

Programma podium:

Het podium staat op het Markterrein Westersingel en heeft de volgende optredens:

12.00 uur DJ Piet
13:00 uur Party Piet met show "Daar wordt aan de deur geklopt"
14:00 uur Sinterklaas komt op podium
14:30 uur DJ Piet

Op de hoogte blijven?

Bezoek de website www.winkelcentrum-berkel.nl voor meer Sinterklaasactiviteiten in het winkelcentrum en volg op Twitter, Facebook en Instagram: @Berkelcentrum!

De intocht wordt mogelijk gemaakt door Winkelpromenade Berkel Centrum, vele vrijwilligers van Scouting Berkel en Helicon en vrijwillige verkeersregelaars.

Meer berichten