Een van de intrigerende werken die te zien zal zijn tijdens de expositie.
Een van de intrigerende werken die te zien zal zijn tijdens de expositie. (Foto: )

Drie weekenden decadentie en verval

  Cultuur

Redactie

In Atelier/Artotheek Overdevest

StanHill, Piet van der Burg, Nikolaj Dielemans en Arno Overdevest geven van 10 t/m 25 november acte de présence tijdens een verrassende, nieuwe expositie in Atelier/Artotheek Overdevest. Drie weekenden lang kan men de betekenis achter de mysterieuze titel zoeken! Bij de opening op zaterdag 10 november om 16.00 uur zijn de kunstenaars aanwezig.

Berkel en Rodenrijs - Na een jaar of 35 zijn thema's uit de polder, van het water en uit de stad gehaald te hebben, was Arno Overdevest aan iets geheel nieuws toe. Hij wil nog wel eens roepen: "We gaan terug naar de Middeleeuwen", dus hij besloot dan ook maar de daad bij het woord te voegen. Van de Griekse en Romeinse kunst tot aan King Arthur die de barbaren verslaat. Van ideale schoonheid naar decadentie ten top, om vervolgens in de primitieve Middeleeuwen terecht te komen. "Hierbij komen ook de objecten die ik in mijn atelier in Frankrijk maak aan bod. Die staan nu te prijken in ons Franse museum, dat wij gekscherend "het minst bezochte museum van Europa" noemen. De krijgers, wachters en strijdwagens vervullen dan ook een hoofdrol op mijn doeken."

StanHill is een zeer veelzijdig kunstenaar. Naast het maken van kleurrijke schilderijen en dito sculpturen, is hij eveneens programmamaker, tv-regisseur, grafisch ontwerper en beeldhouwer. De combinatie van deze uiteenlopende creatieve disciplines zijn voor StanHill de ideale manier om zijn creativiteit te uiten. Onlangs werd zijn atelier in Bleiswijk tot Cultuureiland De Watergang "gedoopt". Bij elk thema van Overdevest maakt hij zijn schitterende en unieke sculpturen, veelal van kunsthars, waardoor een oogstrelend geheel ontstaat in de ruim 500 m² expositieruimte. (www.stanhill.nl)

Tientallen jaren ervaring op internationaal topniveau hebben Piet van der Burg ertoe gebracht zijn grenzen te verleggen. Na meerdere kampioenschappen bloemsierkunst op zijn naam te hebben geschreven, heeft hij zich verder bekwaamd op het gebied van blijvende decoraties. Tal van projecten in Azië, Amerika en Europa vormen de basis voor zijn hedendaagse natuurlijke kunst. Oude theeplanten, bijzondere houtsoorten, metalen en andere producten van de natuur zijn het fundament voor objecten met innoverende en baanbrekende vormen. "Ik zie het als een uitdaging het vormenspel uit de natuur zo te accentueren dat er een kunstzinnige nieuwe vorm ontstaat". (www.floralprojects.nl)

Het werk van Nikolaj Dielemans "leest" zich als abstracte vertellingen, soms manifest, dan weer naar de achtergrond, maar altijd ruimte latend voor eigen interpretaties. Het werk is soms poëtisch en tracht de toeschouwer te prikkelen. Kleuren en vormen golven over en door elkaar, voortdurend in beweging. En in die beweging ontstaan de abstracte voorstellingen, waarin toch ook weer herkenbare vormen waarneembaar blijven. In zijn werk is het ruimtelijke kader, dat flarden van geabstraheerde taferelen tot zich neemt, de basis. Zo ontstaat een nieuwe werkelijkheid. De vertaling van het abstracte zal voor velen een uitdaging zijn!
De expositie in Atelier/Artotheek Overdevest (Meerweg 55, hek tussen 55 en 55a) in Berkel en Rodenrijs is te bezichtigen van 10 t/m 25 november, zaterdag en zondag, van 11.00 uur tot 18.00 uur. Buiten deze tijden kan men ook op afspraak terecht: bel 010-5120200, mail info@atelieroverde¬vest.nl of bekijk www.atelieroverdevest.nl Staat het hek open of hangen de oranje wimpels uit, dan bent u welkom!

Meer berichten