Foto: Amel Bali

De Sint logeert in Lansingerland

  Cultuur

Amel Bali

Kinderactiviteiten in het Sinthuis

Dit jaar logeert de Sint in Bergschenhoek en in Berkel en Rodenrijs in een heus Sinthuis, een uniek initiatief in Lansingerland. De Sinthuizen zijn een afzonderlijk initiatief van beide winkeliersverenigingen in Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs. Op verschillende dagen zullen er gratis activiteiten voor kinderen worden aangeboden in het teken van het sinterklaasfeest.

LANSINGERLAND – "Het Sinthuis is iets wat we al langere tijd wilden organiseren in Berkel Centrum", vertelt Tessa van Hees, van Spontaan Communicatie & Organisatie. "De afgelopen jaren is het helaas niet van de grond gekomen, onder andere doordat het budget niet toereikend was. Ook was er geen geschikt pand. Gelukkig wilde Herman Pruisken, de eigenaar van het pand, meewerken en het pand kosteloos tot onze beschikking stellen. Dit jaar hebben we alles op alles gezet om het wel te laten slagen, en gelukkig is dat gelukt! We hopen met name dat het Sinthuis bijdraagt aan het gezellige oer-Hollandse feest, Sinterklaas. Ook hopen we dat Berkel Centrum positief op de kaart wordt gezet en dat de bezoekers positief spreken over de Winkelpromenade Berkel Centrum", zegt Van Hees.

In Berkel en Rodenrijs kunnen de kinderen Sinterklaas bezoeken in het pand van de oude fietsenwinkel: Kerkstraat 13. In Bergschenhoek logeert de Sint op Vlashoeck 8.

De kinderen kunnen in de Sinthuizen gratis deelnemen aan verschillende activiteiten. Op 23, 27 en 30 november is er om 17:00 uur in het Sinthuis in Bergschenhoek een voorleesuurtje. Op 21, 24 en 28 november en op 1 december is er een knutsel,- en doe-middag voor de kinderen. Ook in Berkel en Rodenrijs zijn er activiteiten voor kinderen in het Sinthuis. Afgelopen zaterdagmiddag was het Sinthuis voor het eerst geopend. Woensdag 21 november is de sint tussen 14:00 en 16:00 uur aanwezig. Zaterdag 24 november kunnen de kinderen een stempelkaart voor een pietendiploma ophalen. Ook kunnen ze een eigen verlanglijstje versieren en aan Sinterklaas overhandigen. Woensdag 28 november kunnen de kinderen tussen 14:00 uur en 16:00 uur een eigen schoentje knutselen. Zaterdag 1 december kunnen de kinderen deze weer ophalen. Ook kunnen ze deze dag met de Sint op de foto.

Zenuwen

Afgelopen zaterdag was de Sinterklaasintocht in beide dorpen. De Sint en zijn pieten werden door honderden kinderen verwelkomd. Fien (5) en Mauritz (3) kwamen samen met mama en oma naar het dorp in Bergschenhoek. "Ze hebben beiden nauwelijks geslapen van de zenuwen", vertelt oma lachend. "We waren hier al om 12.00 uur. Voor de kinderen is het heerlijk, daar doe je het voor", zegt moeder Van der Stelten. Ze vindt het Sinthuis een leuke invulling van het sinterklaasfeest in het dorp. "Het is iets nieuws en geeft een extra beleving voor de kinderen. De activiteiten zijn leuk voor de kinderen. Wij zullen het Sinthuis in ieder geval gaan bezoeken."

Meer berichten