Foto: Amel Bali

Proef de kerstsfeer in Bergschenhoek

  Cultuur

Amel Bali

Sinthoeck wordt kersthoeck

In navolging van het succes van de Sinthoeck heeft Bergschenhoek sinds 8 december een kersthoeck. De Sinthoeck is omgetoverd in kerstsferen. De Kerstman zijn helpers de elfjes, kerstvrouwtjes, Rudolph en de sneeuwman, zijn van 8 december t/m 22 december elke zaterdag en woensdag in de Kersthoeck. Kinderen zijn hier welkom om te knutselen, kerststukjes te maken of om een foto te maken met de kerstman. Zaterdag 15 december organiseert de winkeliersvereniging: 'Bruisend Bergschenhoek Proeft Kerst'. Gedurende de hele dag zijn er rondom het dorpsplein allerlei activiteiten in het teken van kerst.

BERGSCHENHOEK – "We zijn met de Sinthoeck 1200 keer door kinderen bezocht", vertelt Patrick Starrenburg, voorzitter van de winkeliersvereniging, trots. "We hebben heel veel complimenten en lof gekregen van de buurtbewoners en andere winkeliers. Ook omdat mensen het natuurlijk heel gezellig vinden. De mensen vinden het leuk dat er iets in het dorp gebeurt, ook vonden ze het goed georganiseerd. Ik heb dus wat dat betreft heel veel ´veren´ gekregen`, zegt Starrenburg.

In de kersthoeck kunnen kinderen naar hartenlust knutselen. "We hebben voor elke dag een knutselstuk wat de kinderen kunnen maken." Op woensdag 12 december en woensdag 19 december kunnen de kinderen tussen 12:00 uur en 17:00 uur kerststukjes maken. Het kerststukje mag na afloop mee naar huis worden genomen. De kinderen worden begeleid door vrijwilligers. De spullen voor de kerststukjes worden door een bloemist geregeld. De bloemist zal het pand deze week van maandag t/m vrijdag gebruiken om in de avond een workshop kerststukken maken voor volwassen te verzorgen. Dit zal dan tegen betaling zijn en geheel verzorgd worden door de bloemist. "Wij stellen alleen het pand beschikbaar", legt Starrenburg uit. "Ik vind het ook wel leuk dat er 's avonds licht brandt in het pand en er mensen aanwezig zijn, dat geeft weer extra betrokkenheid. De kersthoeck is op de zaterdagen 8, 15 en 22 december geopend tussen 10:00 uur en 16:00 uur en op de woensdagen: 12 en 19 december tussen 12:00 uur en 17:00 uur.

Bruisend Bergschenhoek

Zaterdag 15 december organiseert de winkeliersvereniging: Bruisend Bergenschoek Proeft Kerst. Van 10:00 uur t/m 16:00 uur wordt het dorpsplein omgetoverd in kerstsferen. Op het plein komt een podium waar de hele dag muziek zal worden gemaakt. Concordia zal worden begeleid door een koor. Om 15:00 komt artiest Dyon Lyon een kerstconcert geven. Naast het podium zullen er verschillende 'kersthuisjes' staan waar er drankjes en eten worden aangeboden. Ook zal er een levende kerststal staan, die verzorgd zal worden door Boerderij Lansingerland. Kinderen kunnen dan een tochtje maken met een schaap. Rondom het centrum rijdt traditiegetrouw de arrenslee rond, vertelt Starrenburg: "Dit doen we ieder jaar en wordt altijd druk bezocht."

Meer berichten