Organist Arjan Breukhoven
Organist Arjan Breukhoven (Foto: Arjan Breukhoven DP)

Gratis nieuwjaarsconcert Dorpskerk Berkel

  Cultuur

Door de redactie

Arjan Breukhoven luidt 2019 in

Na het succes van het afgelopen jaar in de Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs zal organist Arjan Breukhoven het nieuwe jaar op zaterdag 5 januari weer inluiden met een Nieuwjaarsconcert. Dit concert zal tevens de start zijn van het nieuwe concertseizoen in de Dorpskerk.

Berkel en Rodenrijs - “Het is echt toppie om het nieuwe jaar te mogen beginnen met mooie muziek op een mooi instrument," vertelt Arjan Breukhoven. Sinds 2003 is Arjan als organist verbonden aan de Hervormde Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs, maar hij speelt over de hele wereld op plekken binnen Europa, de Verenigde Staten en Australië. Arjan: "Het hele jaar heb ik het voorrecht om op zo vele plaatsen in de wereld concerten geven, maar in mijn eigen Dorpskerk het nieuwe jaar beginnen, op mijn eigen orgel waar ik iedere zondag wel te vinden ben, is natuurlijk geweldig! Ik zie er echt naar uit!”

Strauss

Naast improvisaties en populaire werken zal Arjan tijdens dit Nieuwjaarsconcert ook werken spelen van de familie Strauss. Jaarlijks staat zijn muziek op de lessenaar in Wenen tijdens het nieuwjaarsconcert, nu ook op de lessenaar in Berkel en Rodenrijs! Deze feestelijke muziek zal zeker niet ontbreken.

Proms-Concerten

Ook in het nieuwe jaar staat er weer mooie muziek op het programma. Dan zal de concertserie plaatsvinden met het thema “Proms-Concerten”. Breukhoven zal optreden met onder andere sopraan Anna Majchrzak, vaste soliste bij André Rieu, maar ook in de unieke samenstelling met Arjan’s zoon en schoondochter Matthijs en Nelline. Het laatste concert in de serie zal dan ook “The last Night of the Proms” genoemd worden. Voor het hele programma van Arjan Breukhoven kunt u kijken op www.arjanbreukhoven.nl .

Dit jaar belooft het een bijzonder muzikaal jaar te worden in de Dorpskerk.

Kaarten voor het Nieuwjaarsconcert op 5 januari kunnen worden gereserveerd op www.arjanbreukhoven.nl/agenda. Het concert begint om 20.00 uur en na afloop zal er voor een hapje en een drankje worden gezorgd.

Meer berichten