Links: Gert van Egmond. Rechts: Koen Metselaar.
Links: Gert van Egmond. Rechts: Koen Metselaar. (Foto: )

Born to be Wild met De verloren zoon

  Cultuur

Nina van Katwijk

Opbrengst naar Jeugdreis Roemenië

De hervormde kerk Bergschenhoek geeft een benefietconcert. De voorstelling Born to be wild, geïnspireerd op het verhaal van De verloren zoon, is een waar muziekspektakel. De opbrengst gaat naar de jeugdreis Roemenië waar de jongeren vrijwilligerswerk zullen uitvoeren.

Bergschenhoek - "Het verhaal van de verloren zoon gaat over het kwijtraken en het weer vinden van God", begint organisator Gert van Egmond. "We willen het publiek mee geven dat het niet uitmaakt hoe en wanneer je God leert kennen, als je maar weet dat God bestaat." Op de vraag hoe de kerk tot deze voorstelling gekomen is, antwoordt hij: "We wilden graag net zo'n voorstelling als Passion opvoeren. Tijdens de kerst was hier helaas geen tijd voor, dus nu combineren we die wens met de jongerenreis naar Roemenië."

De kerkband 'Band for Benefits' vertelt het verhaal door middel van hits uit de top 2000. Vele klassiekers komen voorbij, zoals Born to be Wild van de Steppenwolven, Satisfaction van de Rolling Stones en One van U2. Verhalenverteller Ronald de Graaf weeft het verhaal tussen de nummers door tot een meeslepend geheel en kunstenares Moniek Bijl ondersteunt op de achtergrond met digitale beeldende kunst. Koen Metselaar, al zes jaar bandlid, speelt tijdens het benefietconcert op de piano en de basgitaar. "De voorstelling bestaat uit een samenspel tussen verhaal, muziek, beeld en licht. We hebben zelfs een professioneel bedrijf ingehuurd voor de licht- en geluidtechnieken." De entree is gratis en de opbrengst van de hapjes en drankjes wordt besteed aan het goede doel.

Zevenentwintig jongeren tussen de vijftien en achttien jaar, uit de jeugdgroep Tim en Rank, hebben zich opgegeven voor de jeugdreis. Van 23 juli tot 3 augustus zullen de jongeren helpen met de bouw van een schuur en andere buitenplekken voor boerderij Roman Woodworks. De boerderij zet zich in voor kansarme jongvolwassen Roma en biedt hen een baan als houtbewerker. De opbrengsten van de verkoop gaan naar andere projecten om kansarme jongvolwassenen aan een baan te helpen. Ook de camping waar de jongeren verblijven werkt volgens dit zelfde principe.

De deelnemende jongeren moeten zelf rond de €500,- aan reiskosten betalen, de opbrengst van de inzamelingsacties gaat volledig naar het goede doel. "We gebruiken het geld bijvoorbeeld om bouwmaterialen voor de boerderij en tenten voor de camping te kopen", aldus Gert. Het streefbedrag is €10.000,-. Naast het concert organiseert de kerk nog andere acties, waaronder een talentenveiling in april, een motortocht, taarten bakken en verkopen na de kerkdienst en een stroopwafelverkoopactie.

De voorstelling wordt opgevoerd op 26 januari en begint om 21.00 uur. De deuren van de kerk op de Kerkstraat 1, te Bergschenhoek, staan open vanaf 20.30 uur. Wilt u het project steunen maar kunt u niet komen kijken? U kunt doneren via: NL36RABO0157037169 t.n.v. Diaconie Ned. Herv. Kerk.

Meer berichten