De leerlingenraad overhandigt het bedrag aan Guido Verweij.
De leerlingenraad overhandigt het bedrag aan Guido Verweij. (Foto: Amel Bali)

Rijdende concertzaal bij De Oosthoek

  Cultuur

Amel Bali

Kennismaking met klassieke muziek

Op 18, 19 en 20 februari komt de Classic Express naar basisschool De Oosthoek. Dit is de eerste rijdende concertzaal ter wereld. In de Classic Express laten prijswinnaars van het Prinses Christina Concours, jonge kinderen kennismaken met klassieke muziek. De komst van Classic Express is mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden van de Oosthoek. "Dit zal een mooie eerste kennismaking van kinderen met klassieke muziek zijn", zegt, bestuurslid van de stichting, Guido Verweij.

BLEISWIJK – De stichting Vrienden van de Oosthoek is in november 2018 opgericht. De stichting is onafhankelijk en heeft als doelstelling het bevorderen van een kwalitatief aanbod van onderwijs aan basisschool De Oosthoek in Bleiswijk. "Er leven allerlei initiatieven bij de school, maar vaak is de school te beperkt met het geld wat ze van de overheid krijgen. Er zijn genoeg ouders, die iets meer mogelijk willen maken voor de school", vertelt Verweij. "We hebben eigenlijk een lichaam gecreëerd voor de vele ideeën die er zijn en het handen en voeten gegeven. Ouders die willen, kunnen geld doneren, ouders die niet willen of kunnen hoeven dat niet. Het geld komt ten goede aan alle leerlingen van de basisschool." Naast gelddonaties zoekt de stichting ook actief naar ouders, die een donatie in natura willen doen, kennis willen overdragen of bruikbare connecties hebben. Ouders die een goed idee hebben, kunnen het schriftelijk indienen bij de Vrienden van de Oosthoek.

"De school zet erg in op het ontwikkelen van talent bij kinderen. We willen de kinderen een brede ontwikkeling geven", zegt adjunct directeur Annabelle Sligman. De leerlingenraad organiseert jaarlijks een Goede Doelen actie. Dit jaar werd er een Kerstmarkt georganiseerd. De helft van de opbrengst ging naar de stichting, in totaal een bedrag van €167,80. Deze werd door de leerlingenraad overhandigd aan Verweij. De bestuursleden van de Stichting waren zelf ook aanwezig op de kerstmarkt. Hier hadden andere ouders de mogelijkheid om kennis met ze te maken en een fles wijn te kopen. Deze actie leverde €846,25 op. De totale opbrengst gebruikt de stichting voor de eerste actie, namelijk de voorstelling van Classic Express. De Classic Express is een enorme trailer, die kan uitschuiven tot een concertzaal met ruimte voor ongeveer 35 kinderen. Binnen staan zitjes voor de kinderen en er is een klein podium en een vleugel.

De school wil graag muzieklessen gaan geven, door de jaren heen is dit wegbezuinigd. Stichting Vrienden van de Oosthoek wil zich graag de komende tijd inzetten, om dit via donaties een professionele muziekdocent aan te stellen. Op het programma van de stichting staat ook het ondernemerschap. "We willen kinderen kennis laten maken met het ondernemen. Kinderen zouden bijvoorbeeld zelf jam kunnen gaan maken en dit via de website verkopen. De opbrengst zou weer ten goede kunnen komen aan de stichting", vertelt Verweij.

Meer berichten