Organist Arjan Breukhoven.
Organist Arjan Breukhoven. (Foto: Arjan Breukhoven DP)

Een orgelconcert met filmmuziek in Dorpskerk

  Cultuur

Redactie

Muziek van de speelfilms “Mission Impossible”, van “Apocalypse Now” en van de Disneyklassieker “Fantasia” op één avond gespeeld op het orgel van de Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs? Op zaterdag 6 april zal de veelzijdige concertorganist Arjan Breukhoven een programma spelen met soundtracks van verschillende bekende speelfilms.

Berkel en Rodenrijs - Een avond filmmuziek in de Dorpskerk. Met dit thema start het concertseizoen in de Berkelse oude kerk aan de Kerksingel 1. Muziek is een belangrijk bestanddeel van een film. Vaak zal de muziek onbewust gehoord worden, maar de muziek is van grote waarde bij het produceren van een film, het geeft de sfeer weer ... het bouwt spanning op. Werken van grote componisten zullen klinken: grote en bekende muziekwerken uit de muziekgeschiedenis zijn gebruikt, maar er zijn ook grote componisten die zich ingezet hebben voor die muziek. Denk aan John Williams die vele films van muziek voorzag zoals Star Wars en Schindler’s List, en wat te denken van Ennio Morricone ... wereldberoemde klassiekers componeerde hij.

PROMS-concert

Op zaterdag 6 april zal organist Arjan Breukhoven tijdens het eerste PROMS-concert van 2019 het programma vullen met prachtige filmmuziek. Uiteraard zal muziek van de genoemde componisten klinken, maar ook filmmuziek van bekende klassieke componisten zoals Debussy en Wagner zal worden uitgevoerd.

Kaartverkoop

Niet vaak klinkt filmmuziek op een orgel, maar het zal een fantastische avond worden in de Berkelse Dorpskerk. Het concert begint om 20.00 uur en kaarten a € 10,- zijn zowel aan de kerk verkrijgbaar op de avond van het concert, als ook in de voorverkoop via www.arjanbreukhoven.nl/agenda

www.3b-krant.nl

Meer berichten