Theater 't Web sluit filmseizoen af met Small Foot en Slumdog Millionaire

  Cultuur

Theater 't Web startte afgelopen najaar met maandelijkse filmdagen: 's middags voor de jeugd, 's avonds Film Plus voor volwassenen (met livemuziek en hapjes). Zaterdag 11 mei gaan de filmmiddagen en -avonden met zomervakantie. De kinderfilm die dan wordt vertoond is Small Foot, 's avonds staat Film Plus in het teken van India met de film Slumdog Millionaire en tablamuziek door Martinez & Ganes.


Kinderfilm: Small Foot

Zaterdagmiddag 11 mei draait de animatiefilm Small Foot. Al eeuwenlang bestaan er wilde legendes over de yeti of verschrikkelijke sneeuwman die ronddwaalt in het Himalaya-gebergte. Small Foot draait deze mythe volledig om en vertelt het verhaal van een yeti-gemeenschap die doodsbang is van 'smallfoot' of mensen.
 

Small Foot is een heerlijke familiefilm (6+). Tijdens de pauze is er gratis en limo en popcorn voor de jongste bezoekers. Small Foot start om 15.00 uur (deuren open: 14.30 uur). Kaarten kosten slechts €3,50 per persoon en zijn alleen online te koop via www.theatertweb.nl.

Film Plus: India
Zaterdagavond 11 mei is Theater 't Web een klein beetje Aziatisch. Film Plus staat dan namelijk in het teken van India. Om 20.00 uur draait de film Slumdog Millionaire. Jamal Malik doet mee aan het programma 'Who Wants to be a Millionaire'. Het hele land kijkt toe terwijl Jamal nog maar één vraag verwijderd is van de hoofdprijs. Tijdens de pauze van het programma gebeurt er echter iets waar Jamal niet op had gerekend; hij wordt gearresteerd, omdat de politie zeker weet dat hij de boel aan het oplichten is. Ze kunnen het niet geloven dat een straatjongen zoals hij zoveel kennis heeft.

Voor en na de film is er muziek door het duo Martinez & Ganes. Zij spelen traditionele Indiase muziek. Ganesh Ramnath is een jonge, veelzijdige muzikant op het gebied van Noord-Indiase klassieke muziek. In 2008 beëindigde hij zijn studie in Tabla en Vocal met (suma) cum laude en ontving de Stipendium Award van de Codarts University. Martijn Baaijens werd zijn studie Klassieke gitaar door docent Robby Faverey geïnspireerd om de Indiase Raga muziek te spelen en studeerde daarna sarod (een Indiase gitaar) op het Rotterdams conservatorium.

Film Plus: India start om 19.45 uur met het optreden van Martinez & Ganes (deur open: 19.30 uur). Om 20.00 uur start de film Slumdog Millionaire. Na de film vervolgen Martinez & Ganes hun optreden. Tijdens de pauze en na afloop zijn er hapjes.Kaarten kosten slechts €5,00 per persoon en zijn alleen online te koop via www.theatertweb.nl.

Meer berichten