Ontdek de Rotte en omgeving op een andere manier. Foto: Janssen & De Kievith Fotografie
Ontdek de Rotte en omgeving op een andere manier. Foto: Janssen & De Kievith Fotografie (Janssen & De Kievith Fotografie)

De avontuurlijke Rotte Lente Avonden

  Cultuur

Nina van Katwijk

Volg de routes naar de activiteiten

De naam van de Rotte Lente Avonden zet je misschien op het verkeerde been, de avonden zijn namelijk verre van rot. Je kunt je lenteavond er erg gezellig en avontuurlijk mee maken. Tijdens deze avonden maak je kennis met het gebied van de Rotte en omgeving door middel van een serie afwisselende gratis uitjes.

Lansingerland – Heb je altijd al eens willen tuben en met een noodvaart de skiberg af willen sjezen? Of houd je meer van een balletje slaan bij de golfbaan en hapjes proeven bij een restaurant? Misschien lijkt een rondleiding door de boswachter je wel erg interessant? Je zou het allemaal kunnen proberen tijdens de Rotte Lente Avonden. Ookditisderotte organiseert verschillende vrijdagavonden waarop je al fietsend, wandelend of varend langs dit soort activiteiten komt. "Mensen denken vaak hun eigen leefomgeving te kennen maar hebben eigenlijk de uitjes in de buurt nog nooit echt geprobeerd', begint Mariëlle, Coördinator van de Rotte Lente Avonden. "Als mensen iets willen ondernemen gaan ze naar een andere stad, of zelfs een ander land toe. Met dit project willen we laten zien dat de Rotte en omgeving juist veel leuks te bieden heeft." Van vrijdag 10 mei tot en met vrijdag 25 juni is er iedere week een route uitgestippeld langs de Rotte met een serie activiteiten van lokale organisaties. "Bij de start krijg je een routekaart met beschrijving van de activiteiten en een stempelkaart waar je bij iedere activiteit een stempeltje op krijgt. Aan de finish krijg je nog een goodybag mee", vertelt Mariëlle enthousiast. "Je kunt in je eentje komen, met z'n tweeën of met een grote groep. Je gaat in principe op eigen houtje op pad. Alleen bij de vaartochten is er een limiet op het aantal deelnemers en moet je een plekje reserveren, anders zit de boot al vol." Het is niet de bedoeling dat bezoekers mee doen aan de activiteiten zonder zich aan te melden en zonder stempelkaart op te halen. Wel is het mogelijk om een halve route af te leggen. Dit kun dan eerst per mail aan de organisatie je doorgeven zodat dit bekend is bij de medewerkers bij de finish. Ook is het mogelijk om bepaalde activiteiten over te slaan. "Bij fietstochten is de fiets niet inbegrepen. Je neemt je eigen fiets mee of je kunt een mailtje sturen naar info@ookditisderotte.nl om fietsen te huren.", concludeert Mariëlle. Alle avondprogramma's starten tussen 17.30 en 19.30 uur en zijn uiterlijk 22.00 uur afgelopen. De Rotte Lente Avonden heeft fietsroutes georganiseerd op de vrijdagavonden van 10 mei bij de Zevenhuizerplas, 17 mei in het Lage Bergse Bos, 24 mei in de Eendragtspolder en Zevenhuizerzoom en 31 mei in Bleiswijkse Zoom. 7 juni is er een vaartocht geplant door Rotterdam Noord, het Centrum en Crooswijk, en 21 juni over de Rottemeren en vrijdag 14 juni bestaat de route uit een wandeling door het Hoge Bergse Bos. Op de website kunnen bezoekers tot drie dagen voor de desbetreffende avond gratis tickets bestellen: www.ookditisderotte.nl/tickets/evenementen.

Meer berichten