Speeltuin de Kievit is al jarenlang een grote trekpleister
Speeltuin de Kievit is al jarenlang een grote trekpleister (Foto: Amel Bali)

Zomervakantie zonnig van start!

  Cultuur

Amel Bali

Erop uit in Lansingerland

Eindelijk is het zover, de zomervakantie is van start. Even geen school- en sportactiviteiten. Het zonnetje schijnt volop. Afgelopen vrijdag begon ook voor regio midden Nederland de zomervakantie. Joelend renden de kinderen naar buiten. Het weer ziet er de komende periode veelbelovend uit en dat betekent genoeg mogelijkheden voor uitstapjes in en rondom Lansingerland. Want ook voor wie niet op vakantie gaat, is er genoeg te doen!

LANSINGERLAND - Voor uitstapjes en activiteiten, zit je in Lansingerland wel goed. De Rottemeren, Outdoor Valley, Plaswijckpark, Dierentuin Blijdorp, allemaal mogelijkheden in de buurt om de kinderen te vermaken en zelf ook te genieten. Wij bezochten een aantal van deze plekken en spraken de bezoekers. Afgelopen maandag ging de jaarlijkse zomerweek van start. Maandag en dinsdag konden de kinderen al genieten van een survivalbaan en de vuurkorfbaan. Overdag waren er activiteiten zoals sportclinics en de populaire pannakooi. De activiteiten duren nog tot vrijdag, dan wordt de zomerweek afgesloten met een springkussen voor de kinderen en een buurtbarbecue. Dagelijks kunnen de jongste kinderen tussen de 4 en 12 jaar van 13:30 uur t/m 16:30 uur komen spelen. Voor de jeugd tussen de 13 en 18 jaar zijn er in de avond activiteiten van 19:00 uur tot 21:00 uur. De zomerweek is een initiatief van Dock3B en de Hervormde gemeente Bergschenhoek. Bovenstaande activiteiten vinden plaats aan het speelveld aan de Huig Maaskantstraat.

Ook speeltuin de Kievit is al jarenlang een bekende trekpleister. De laatste jaren komen er steeds meer mensen van buiten Lansingerland naar de Kievit. Annet komt nu al drie jaar samen met haar zoon en dochter naar de Kievit. "We komen zeker een keer in de twee weken. Als we komen, komen we lekker vroeg. Je kan hier picknicken en kinderen kunnen zwemmen, met water spelen, in de zandbak of met de speeltoestellen spelen. Ik vermaak me wel met een tijdschrift. Even rust en ontspanning." Voor wie liever in een groot zwembad zwemt, biedt Zwembad de Windas de uitkomst. Dit jaar en het afgelopen jaar was het weer perfect om een duik te gaan nemen in het zwembad. Met de hittegolf eind juni en de afgelopen warme dagen was het dan ook druk in het zwembad.

Net buiten Lansingerland zit Natuurtalent. Je kan hier van woensdag t/m zondag kersen, kruisbessen en munt plukken. Maaike was afgelopen donderdag voor het eerst bij de Pluktuin. "Het is een heerlijk stukje natuur, waarin je je even helemaal buiten de stad waant. Onder het genot van een glaasje verse thee met gember en citroen, kijkt ze naar haar vijfjarige tweeling die vol energie rondrennen en de boel verkennen. "Ik las op Facebook dat je hier fruit kon komen plukken. Het leek me wel leuk voor de jongens. De komende weken ga ik veel met ze op pad. We gaan niet op vakantie, maar maken wel geregeld uitstapjes in de buurt", zegt Maaike.

Meer berichten