Uniek concert met wel 10 instrumenten in Dorpskerk

  Cultuur

Op zaterdag 7 september aanstaande zal in de Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs het derde concert worden gegeven in de jaarlijkse concertserie. Dit keer een bijzonder “muzikale vrienden concert” door vader en zoon Arjan en Matthijs Breukhoven samen met schoondochter blokfluitiste Nelline van Liere. Spectaculair is dat een tiental instrumenten zullen worden bespeeld tijdens het concert. Naast het orgel zal de piano worden bespeeld, een klavecimbel, een harmonium, een blaasorgel en een tal van verschillende blokfluiten van altblokfluit tot piccolo.

Berkel en Rodenrijs - Tijdens het concert zullen de drie musici gezamenlijk de Suite Antiqua uitvoeren van John Rutter. Matthijs heeft dit stuk gearrangeerd voor blokfluit, clavecimbel en orgel, een unieke combinatie van een uniek werk waarin Rutter duidelijk jazz invloeden heeft verwerkt. Verder zullen Matthijs en Arjan vierhandig, maar ook solistisch te horen zijn.

Nelline van Liere behaalde haar einddiploma blokfluit aan het Utrechts Conservatorium. Zij geeft regelmatig concerten onder andere samen met haar man Matthijs Breukhoven, die op Codarts orgel en kerkmuziek studeerde en nu aan het Utrechts Conservatorium studeert voor zijn master of music. Matthijs is dirigent van een tweetal koren.

Arjan Breukhoven is als kerkorganist verbonden aan de Dorpskerk in Berkel en Rodenrijs. Als internationaal concert musicus speelt hij jaarlijks op vele plaatsen in de wereld. Zo speelde hij deze zomer naast concerten in eigen land ook een serie concerten in Frankrijk, Duitsdland en Oostenrijk.

Het concert begint om 20.00 uur. De toegang bedraagt € 10,00 en kinderen onder de 15 jaar kunnen gratis naar binnen. De kaartverkoop start om 19.15 uur aan de kerkdeur.

Meer informatie: www.arjanbreukhoven.nl

Meer berichten