Van Links naar rechts: Timo, Imme en Fleur
Van Links naar rechts: Timo, Imme en Fleur (Foto: Esther van der Pijl)

Left in Suspense trapt af

  Cultuur

Amel Bali

Openingsact op Opperdepop

Aanstaande vrijdag en zaterdag vindt het culinair muziekfestival Opperdepop plaats in het Annie M.G Schmidtpark. Op zaterdag mag de Lansingerlandse poprockband Left in Suspense de aftrap doen. "Het zal onze grootste optreden tot nu toe zijn, best wel spannend", zegt Fleur Bonnewits (16) uit Berkel en Rodenrijs.

BERKEL EN RODENRIJS –Voor de 3B-Krant stond Fleur Bonnewits (17) uit Berkel en Rodenrijs ons te woord. Zij is de drijvende kracht achter de band. Fleur zingt, speelt gitaar, keyboard en schrijft de liedjes. Daarnaast doet ze ook het management voor de band. Muziek is mijn passie en het liefst wat ik doe", zegt Fleur. "Ik heb een eigen band Left in Suspense. Dit is mijn hoofdproject, wat ik ook superleuk vindt. Hier steek ik ook de meeste tijd en moeite in. Daarnaast zing ik ook wel eens solo en ben ik altijd op zoek naar projectjes." Samen met Imme de Wilde (17) uit Bleiswijk maakte ze muziek en verzorgde kleine optredens. "We kregen de smaak te pakken. Later kwam Timo Hulzenboom (19) er ook bij. Hij speelt gitaar. Timo heeft de opleiding software-engenering gedaan. Volgend jaar gaat hij de opleiding Musicproduction doen, waarbij hij muziek en ICT kan combineren.

Ook in haar studie richt Fleur zich op haar passie muziek. Ze doet de vooropleiding van het conservatorium Codarts. "Dat is de HAVO/VWO van muziek en dans." Fleur zit in 5 VWO. Ze krijgt normale vakken gecombineerd met muziek. "Hierna wil ik doorgaan naar het conservatorium voor of zang of songwriting. Muziek is gewoon mijn passie en waar ik continu mee bezig ben. Optreden vind ik het leukste, omdat je kan spelen en door middel van muziek je enthousiasme kan overbrengen. De band heeft al vaker opgetreden. "We hebben twee keer op Metropolis gestaan in Rotterdam. zelf vind ik Metropolis een superleuk festival. Dat waren toch wel de leukste optredens." Voor Imme was hun allereerste optreden het leukste. "Alles wat er mis kon gaan, ging er mis", vertelt ze lachend. "We waren er op dat moment nog niet klaar voor", zegt Fleur. Nu kijkt het tweetal er lachend op terug. In een anderhalf jaar tijd is de band gegroeid. Aanstaande zaterdag staan ze op hetzelfde podium als Golden Earring, Hermes House Band, Maan en Waylon, een hele eer voor het drietal.

Fleur kijkt vol verwachting uit naar het festival Opperdepop. "Ik heb er heel veel zin in en ben ook een beetje zenuwachtig. De komende week gaan we hard aan de slag om alles voor te bereiden. Left in Suspense doet de aftrap van het festival en zal in totaal acht nummers ten gehore brengen, waarvan er 6 eigen geschreven nummers zijn en twee covers. De muziek kan het beste worden omschreven als alternatieve rock. "We willen de muziek graag voor iedereen toegankelijk maken en moeilijke teksten op een positieve manier belichten. Binnenkort wordt het nieuwe nummer 'Cheers and Tears' op Spotify gelanceerd. Fans kunnen de muziek van de band terugvinden op Youtube en Spotify.

Meer berichten