Logo 3B-krant.nl


Taxateur Arie Molendijk komt naar De Stander in Bergschenhoek
Taxateur Arie Molendijk komt naar De Stander in Bergschenhoek

Arie Molendijk taxeert uw boeken en geschriften

  Historie

Op 23 september is de officiële opening van De Stander, Wilhelminastraat 1a in Bergschenhoek. De open dag duurt van 10.00 – 16.00 uur. Tussen 10.00 en 12.00 uur is er in sociaal café Ontmoet een boektaxatie door de bekende taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam.

Bergschenhoek - Iedereen kan langs komen met oude boeken, handschriften en oude bijbels om deze op waarde te laten schatten. Ook oude foto's, prenten, ansichtkaarten en albums zijn welkom.
Taxatie gebeurt zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op. Arie Molendijk geeft graag een deskundig advies m.b.t. restauratie van kostbare boeken, bijbels of boeken met een emotionele waarde. Het maken van een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk voor zeldzame boeken en bijbels en advies voor verkoop en inbreng voor een veiling. Arie Molendijk is in Nederland de laatste taxateur van boeken die er volledig zijn beroep van heeft kunnen maken.
Voor de taxatie wordt een eigen bijdrage gevraagd van €5,-, ongeacht het aantal te beoordelen boeken.

Meer berichten

Shopbox