Logo 3B-krant.nl


Tekenen der tijden in profetisch perspectief

  Human Interest

Berkel en Rodenrijs - Op donderdag 5 oktober is er in Berkel en Rodenrijs een studieavond met ds. Willem J.J. Glashouwer, president van Christenen voor Israël Internationaal. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Tekenen der tijden in profetisch perspectief. De bijeenkomst vindt plaats in de Dorpskerk, Kerksingel 1, Berkel en Rodenrijs. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.

Door de eeuwen heen is er binnen de kerken een diepe aversie gegroeid ten opzichte van Joden en Israël. Naast de vraag hoe dat is gekomen is het ook belangrijk te weten wat het voor de Joden in de diaspora heeft betekent. Want de kerk heeft zeer veel donkere bladzijden als het gaat om de verhouding met Joden. Ds. Glashouwer zal ook ingaan op de profetische betekenis voor Gods plan met zijn volk Israël, met name met het oog op de huidige ontwikkelingen in de wereld, op de eindtijd en het oordeel over de volken. Israël heeft nog steeds als Gods verbond een grote en blijvende rol het heilsplan met de wereld. Ook het Nieuwe Testament getuigt daar van.
Ds. Willem J.J. Glashouwer was voorheen werkzaam voor de EO met programmaseries als 'Het Ontstaan van de Bijbel' en 'Het Ontstaan van Israël'. Hij is tevens medeoprichter van de Evangelische Hogeschool en de Christelijke School voor Journalistiek. Ds. Glashouwer was vervolgens tien jaar voorzitter van Christenen voor Israël. Nu is hij president van Christians for Israel International'.

Meer berichten

Shopbox