Logo 3B-krant.nl


De veilingcommissie heeft hard gewerkt om de kerkveiling voor elkaar te krijgen.
De veilingcommissie heeft hard gewerkt om de kerkveiling voor elkaar te krijgen.

Klaar voor de gevarieerde kerkveiling op zondag

  Human Interest

Op zondag 8 oktober wordt voor de vierde keer de grote kerkveiling gehouden in Berkel, in het parochiehuis achter de kerk aan de Noordeindseweg. Dit jaar is de opbrengst voor twee goede doelen, namelijk voor de restauratie van de monumentale O.L. Vrouw Geboortekerk en het nieuwe clubhuis voor Scouting Berkel.

Berkel en Rodenrijs - De veilingcommissie werkt hard om alle kavels binnen te halen. Nòg meer dan voorgaande jaren zijn winkeliers, bedrijven, kunstenaars en particulieren enthousiast om een kavel te geven. Bied bijvoorbeeld mee op een vakantieverblijf in Italië, een chalet in Frankrijk voor de skivakantie en een schitterende gouden ring. Spectaculaire kavels zijn ook een rondvlucht boven de regio of een vliegreis met een groepje naar Antwerpen, waar u kunt eten en in het donker vliegt u weer terug.

Postzegels en kerstkalkoen

Naast de vele 'collectors items' als heiligenbeelden, munten en postzegels, worden er ook diensten aangeboden zoals tuinonderhoud, het verzorgen van een buffet, een verwendag in de schoonheidssalon of buiten in een jacuzzi. En een bon voor een kerstkalkoen, een pastei, cake, taart of oliebollen op oudejaarsavond komt altijd te pas.
Op Facebook kerkveiling-vijf voor 12 en website www.kerkveiling-vijfvoor12.nl staan alle kavels afgebeeld.

Heel speciaal is wel het aanbod van Peter Olsthoorn, journalist bij NRC en oud-Berkelaar. Hij biedt aan - als herinnering voor later! - een biografie te schrijven over iemand aan de hand van een interview van 1½ uur met die persoon.

De Scouting brengen specifieke kavel, zoals 3x een Sinterklaasbezoek op primetime Sinterklaasavond, het opzetten en gebruik van hun grote partytent en een nachtelijke dropping met kampvuur drankjes en versnaperingen na. De Scouting heeft ook een leuk middagprogramma voor de kinderen: zij worden beziggehouden zodat hun papa's en mama's deel kunnen nemen aan de veiling.

De verwachting is dat de zaal straks weer gezellig vol zit met kopers en andere belangstellenden die beide goede doelen een warm hart toedragen. De veiling begint zondag 13.00 uur en iedereen is van harte welkom!

Meer berichten

Shopbox