Foto: Tim Adriaanse

Passie- en paasconcert Martin Mans

  Muziek

Bergschenhoek - Op zaterdag 3 maart zingt de bekende zanggroep van Martin Mans 'The Martin Mans Formation' samen met de Rotterdamse Vocalgroup VOICE in Het Baken in Bergschenhoek. Ze brengen een programma met de titel 'De Kruisweg' ten gehore met indrukwekkende arrangementen van lijdens- en paasliederen zoals: 'O Haupt voll Blut und Wunde, Getsemané, 't Is middernacht en Arise my love.'

Aan het orgel en de vleugel zit Mark Brandwijk die op professionele wijze de zang begeleidt. Bovendien brengt hij enkele paasimprovisaties ten gehore. De sopraan Jacqueline Meijer neemt de solopartijen voor haar rekening en verzorgt een solo. De trompettist Jantine Kalkman levert ten slotte een instrumentale bijdrage. De sfeer van het concert is zowel ingetogen als uitbundig waarvoor de passie en paasarrangementen zich goed laten lenen.

Details:
Datum: zaterdag 3 maart 2018
Locatie: Het Baken, A. van Dijcklaan 1, Bergschenhoek
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: € 12,50.
Bij reservering en in de voorverkoop € 11,=.
Leden PCOB, KBO en ANBO betalen € 9,= (op vertoon van pas) en kinderen t/m 11 jaar € 5,=
Reserveren en online bestellen: www.martinmans.nl of t. 06-25391903


Achtergrond zanggroepen Martin Mans
Op 1 januari 2011 zag de Rotterdamse Vocal Group VOICE het levenslicht. Getalenteerde zangers en zangeressen konden auditie doen en een groep van rond de 25 zangers tussen de 18 en 40 jaar werd gevormd. De zangers hebben allen een achtergrond met zang of een gedegen zangopleiding gevolgd. De groep repeteert circa één maal per drie weken in de Breepleinkerk in Rotterdam en studeert thuis met behulp van digitale muziekfragmenten. In haar repertoire heeft zij een deel klassiek en een deel populair. De sopraan Jacqueline Meijer is een waardevolle aanvulling. Met een prachtig vibrato vertolkt ze de hoogste noten. Bariton Jan Scheper en tenor Gerco Blom laten zich ook solistisch horen.

The Martin Mans Formation bestaat 15 jaar heeft een eigen stijl ontwikkeld. Wat vooral opvalt is dat de twintig stemmen tot een eenheid zijn gesmeed en zowel in het harde als in het zachte homogeen klinken. Dat is de verdienste van dirigent Martin Mans die hard werkt om het uiterste uit de mannen te halen. Wekelijks repeteren heeft geleid tot een geschoold resultaat. De 'Formation' heeft enkele goedlopende CD's uitgebracht waarvan 'Liefdeslied' de meest recente is.

Meer berichten

Shopbox