Logo 3B-krant.nl


De gemeentelijke bijdrage en toename van het aantal bezoekers leidden er toe dat er 20 extra foodtrucks konden komen. WIJ Lansingerland stelt vragen.
De gemeentelijke bijdrage en toename van het aantal bezoekers leidden er toe dat er 20 extra foodtrucks konden komen. WIJ Lansingerland stelt vragen. (Foto: Gerrit van Loon)

Jubileumfeest krijgt nog een staartje

  Politiek

Door Gerrit van Loon

Antwoorden op eerdere vragen over het Jubileumfeest 10 jaar Lansingerland roepen alleen maar meer vragen op. Die stelde de lokale partij WIJ Lansingerland dan ook.

Bergschenhoek - Wanneer de gemeente het feest dat eind augustus in het Annie M.G. Schmidtpark werd gehouden, zelf had moeten organiseren zou dat 500.000 euro kosten. Door die financiële omvang hadden meerdere offertes opgevraagd moeten worden. Vandaar dat de gemeente de opdracht maar gunde aan Toost Foodtruckfestival uit Zoetermeer, aldus Leon Hoek en Petrine van Olst (WIJ Lansingerland) die de offertes opvragen. Zij zetten vraagtekens bij de lokale betrokkenheid van ondernemers bij het feest.

WIJ Lansingerland vindt dat in de beantwoording van hun eerdere vragen tegenstrijdigheden zitten. "In het antwoord op één vraag stelt het college dat er aanvullend budget is gevoteerd van 25.000 euro voor personele inzet. In het volgende antwoord is de ambtelijke inzet niet opgenomen in deze begroting. Uren die binnen de reguliere ambtenarenwerktijd ingezet zijn, moeten toch toegerekend worden aan het feest?"

Volgens het gemeentebestuur had Toost Foodtruckfestival al een vergunningaanvraag gedaan en in 2016 bewezen een professioneel festival neer te kunnen zetten dat kan rekenen op veel enthousiasme bij bezoekers. Toost is zelf benaderd door Lansingerland met de vraag of ze een podium kon bieden voor deze viering. Voor het Foodtruckfestival XXL heeft de gemeente meerdere malen een oproep geplaatst op social media. Toost heeft alle foodtruckers in Lansingerland opgeroepen zich aan te melden. Lokale inzet werd geleverd door lokale bands, beveiliging en levering van materiaal, weerspreekt het college de geringe betrokkenheid van lokale ondernemers.

De gemeentelijke bijdrage buiten Toost om ging naar: podium, betere artiesten, kinderprogramma, zweefmolen en zeepkistenbaan. Ook de schoonmaak van het terrein, beveiliging, extra toiletten en organisatie waren voor kosten van Lansingerland. Die bijdrage en de toename van het aantal bezoekers leidden er toe dat er 20 extra foodtrucks konden komen. WIJ Lansingerland wil weten welke Lansingerlandse bedrijven en artiesten een bijdrage leverden. De oproep voor deelname op social media vindt de lokale politieke partij een aankondiging van het festival, geen uitnodiging aan lokale ondernemers om zich in te schrijven. "Kunt u ons de oproep aan het lokale bedrijfsleven doen toekomen? En een lijstje met benaderde foodtrucks door Toost? Ook de lokale EHBO is niet uitgenodigd om aanwezig te zijn. Er zijn EHBO'ers van buitenaf ingehuurd. Wat is hier de reden van?"

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox