Bleizo wil niet vlotten

  Politiek

De mooie plannen rondom het nieuw te bouwen treinstation tussen Bleiswijk en Zoetermeer (Bleizo) komen maar niet van de grond. Dat blijkt uit een vertrouwelijk verslag van een bijeenkomst voor raadsleden van beide gemeentes.

Lansingerland - In het gebied liggen de ontwikkelingen, op het station na, nagenoeg stil. Dat blijkt uit een verslag van de bijeenkomst op 25 oktober in Zalencentrum Dekker in Zoetermeer. Daar werden raadsleden van Zoetermeer en Lansingerland geïnformeerd. De ontwikkeling van TranSportium (schaatsbanen, wielerbaan, hotel, medisch centrum) ligt stil. Het project met een grootte van 250 miljoen euro werd al in 2013 aangekondigd, maar is financieel niet haalbaar. "Marktpartijen zien geen mogelijkheid om het project in oorspronkelijke opzet te realiseren", zo presenteerde Bleizo-directeur Nanne Zwiep het slechte nieuws. Partijen zijn aan het denken over een andere opzet. Aan de komst van megapretpark AdventureWorld wordt ook getwijfeld. "De projectfinanciering heeft een reëel afbreukrisico. De timing en haalbaarheid zijn mede afhankelijk van een nieuw bestemmingsplan. Ook hier is het knelpunt de financiering." (Door: Gerrit van Loon).

Volgens onderzoeksbureau Posad moeten er minimaal 500 tot 1000 woningen worden gebouwd voor een goede leefbaarheid in het gebied maar ook het vraagstuk woningbouw is voorlopig geparkeerd.

Meer berichten

Shopbox