Logo 3B-krant.nl


“Alexander Pechtold was met dat appartement naïef. Had het gewoon moeten melden. Dom. Liever nu aftreden dan vlak voor 21 maart”, glimlacht Michiel Muis op de bank thuis.    Foto: GvL.
“Alexander Pechtold was met dat appartement naïef. Had het gewoon moeten melden. Dom. Liever nu aftreden dan vlak voor 21 maart”, glimlacht Michiel Muis op de bank thuis. Foto: GvL. (Foto: Gerrit van Loon)

'Aan mensen zelf de keuze laten'

  Politiek

Door Gerrit van Loon

Michiel Muis (45) is een opgeruimd mens. In zijn woning aan de W.G. van de Hulstsingel in Berkel en Rodenrijs geen slingerende troep. Alles strak. Muis legt thuis voor de buis uit dat hij vrijheid wil voor bewoners met de overheid als gangmaker.

Berkel en Rodenrijs - Michiel Muis, communicatieleider bij de Haagse woningcorporatie Staedion, liet op 6 december een commissie Algemeen Bestuur schieten voor de Champions League-wedstrijd van Feyenoord tegen Napoli. "Ik regelde een vervanger. Mijn zwager, die altijd kaarten heeft en met mijn zoon zou gaan kon niet, dus ging ikzelf."

Precies die datum werd er vergaderd over verruimde openingstijden voor winkels op de zondagen voor Kerst en op Oudjaar. "D66 vindt dat ondernemers lekker zelf mogen bepalen wanneer ze open gaan. Wij hebben er eerder voor gezorgd dat winkels ook op zondag open mogen. Als compromis mocht dat alleen in de middag, niet in de ochtend. Leefbaar 3B wilde toen niet en maakt nu sier met verruimde openingstijden en hebben daar een gedoogconstructie voor nodig. Niet de juiste weg."

Muis was voordat hij de communicatie inging meester op basisscholen in Rotterdam en Bergschenhoek. "Heerlijk die vrijheid om kinderen dingen aan te leren. Communicatie is ook informeren, overtuigen en uiteindelijk proberen gedrag te veranderen. Hij overhandigt een lijst met 74 punten die D66 wil veranderen of behouden. Een nulmeting voor luchtkwaliteit langs de A13/16 bijvoorbeeld. Dat is, ondanks steun, nog steeds niet van de grond. Brede scholen waar kinderen van 2 tot 12 jaar terecht kunnen. Met voor- en naschoolse opvang en sportactiviteiten.

Wanneer de landelijke partij een uitglijder maakt werkt dat door op lokaal niveau, beaamt Muis. "Referenda? Niet als er misbruik van wordt gemaakt, zoals in het Oekraïne- verhaal. Een simpel ja of nee-vraag is niet goed. Bied alternatieven aan en vraag bewoners alleen om hun stem als het land of de gemeente er echt over gaat."

Tot de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 besteden we elke week aandacht aan lijsttrekkers in Lansingerland. In de serie Thuis in de zetel hoe de lijsttrekker in het leven staat en wat de beweegredenen en doelen zijn. Deze editie Michiel Muis, vader van Floris (16) en Tobias (15) en 18 jaar getrouwd met Els. "D66 wil zaken veranderen. Vernieuwing. Duurzaam bouwen op Wilderszijde en burgerbegrotingen."

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox