Logo 3B-krant.nl


'Het is leuk om de PvdA-kar inclusief de nieuwe groep te trekken. Wij zijn nu al heel goed bezig en willen dat doortrekken', aldus Petra Verhoef thuis op de bank.
'Het is leuk om de PvdA-kar inclusief de nieuwe groep te trekken. Wij zijn nu al heel goed bezig en willen dat doortrekken', aldus Petra Verhoef thuis op de bank. (Foto: Gerrit van Loon)

'PvdA is echt een aanzwengelpartij'

  Politiek

Door Gerrit van Loon

De PvdA-fractie in Lansingerland is online goed zichtbaar en zwengelt vele publieke discussies aan. Nieuwe lijsttrekker van de oppositiepartij met twee raadszetels is Petra Verhoef (51). We gingen bij haar thuis langs. "Zelfredzaamheid is te ver doorgeschoten."

Bergschenhoek – Een PvdA-lijsttrekker die bij multinational Unilever werkt. Dat is geen voor de hand liggende combinatie. Petra Verhoef legt uit dat onderzoek naar gezonde voeding en preventie van hart- en vaatziekten en diabetes mooi werk is. "Unilever heeft in haar Rotterdamse beginjaren ook hele arbeiderswijken uit de grond gestampt en zorgt nog goed voor haar werknemers." Vanaf februari werkt ze trouwens voor een nieuwe werkgever: Het Rathenau Instituut. "Een denktank die kijkt wat alle technologie (zoals robotgebruik) betekent op ethisch en maatschappelijk gebied."

Ze is een fanatiek hardloper bij De Kieviten en liep drie keer de Rotterdamse Marathon. Beste tijd: 4 uur en 39 minuten. "New York staat nog op mijn lijstje." De marathon van dit jaar loopt ze niet, alles is gericht op de lokale politiek. Ze wil minimaal drie zetels behalen. "Het is leuk om de PvdA-kar inclusief de nieuwe groep te trekken. Wij zijn nu al heel goed bezig en willen dat doortrekken. Het moet anders in Lansingerland. Het college heeft deze periode veel kansen laten liggen. Toont weinig lef. Het wil liever oppotten dan noodzakelijk investeren."

Ze schuift een briefje over tafel met vijf speerpunten. Betaalbare huurwoningen voor jongeren en kleine huishoudens. Betaalbare zorg aan huis voor iedereen. Veiligheid in huis, het verkeer en in de wijk. Betaald werk en steun aan arme kinderen in Lansingerland zijn de andere punten.

De PvdA ging niet geforceerd op zoek naar een diverse kandidatenlijst. Hamid Azzouzi (nr 3) en Valmir Xhemaili (nr 5), die de oorlog in Kosovo ontvluchtte, hebben zichzelf aangemeld. "Wij zijn trots op deze lijst." Minder trots op de heibel binnen de landelijke partij inzake William Moorlag? "Soms krijgen we de lusten, soms de lasten. We concentreren ons liever op het lokale."

Tot de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 besteden we elke week aandacht aan lijsttrekkers in Lansingerland. In de serie Thuis in de zetel hoe de lijsttrekker in het leven staat en wat beweegredenen zijn. Dit keer Petra Verhoef die met sociaal liberale man Peter ('landelijk stemde ik eens D66') drie zonen heeft. "De gemeente moet mensen in nood bijspringen. Via keukentafelgesprekken en kijkjes in de ijskast."

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox